18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

El Consell dels Joves impulsa la visibilització de la diversitat LGTBI als centres educatius

 

– El Consell dels Joves de Gandia organitza unes jornades de contacontes per la diversitat LGTBI i la creació d’una exposició sobre igualtat i diversitat amb murals pintats per l’alumnat dels centres educatius de la ciutat.

A una setmana de l’inici de la programació de la sisena edició del programa “Gandia Pride – Orgull Gandia”, organitzada conjuntament per l’Àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia i les entitats representades al Consell de la Diversitat LGTBI de Gandia (Consell dels Joves de Gandia, Dret a Ser, CLGSPoliqroma i Independence Gay), des de l’entitat juvenil s’ha programat una sèrie d’activitats adreçades als centres educatius de primària de la ciutat.

El dimarts arrancava al CEIP Les Foies del Grau la primera sessió del contacontes que sota el títol “Navegant, navegant, navegant”, la seua protagonista, la pirata “Sanguinelli” ens submergeix en el màgic món de la navegació i les aventures d’una pirata que explora nous territoris a la recerca del seu amor. Al llarg de la setmana, el contacontes recorrerà diferents col·legis de Gandia i el Grau.

Paral·lelament, des dels diferents centres educatius que s’han sumat a aquesta iniciativa, s’ha anat realitzant per part de l’alumnat de cinqué i sisé de primària un mural sobre igualtat i diversitat, realitzat sobre panells de fusta que serà exposat els dies 10, 11 i 12 a l’Alqueria Laborde (antiga Gandia Televisió), seu del Consell dels Joves de Gandia dins del programa d’activitats que es durà a terme aquests dies en el centre juvenil.

Des del Consell dels Joves de Gandia s’ha volgut fer una gran aposta per acostar als centres educatius dues propostes de visibilització LGTBI, i així fer partícips a la població infantil i adolescent en aquest projecte. A més, des del Consell dels Joves de Gandia “volem valorar molt positivament l’acollida i facilitats que ens han donat des dels diferents centres educatius que participen, així com l’interés que han mostrat fins i tot altres centres educatius de la comarca, on esperem poder realitzar també algunes activitats aquest mateix any”.

D’igual forma cal destacar la gran implicació que per part de l’alumnat estan tenint aquestes activitats en els seus respectius col·legis i on des del Consell dels Joves de Gandia “ens hem quedat molt sorpresos en el gran resultat que està tenint especialment la creació del mural sobre igualtat i diversitat, el qual ha superat sense cap dubte les nostres expectatives inicials, ja que fins i tot han participat des d’entitats com ASMISAF o l’equip de voluntariat del mateix Consell dels Joves de Gandia”.

CENTRES EDUCATIUS PARTICIPANTS:
• CEIP Mondúver (contacontes + mural)
• CEIP Joan XXIII (contacontes + mural)
• CEIP Les Foies (contacontes + mural)
• CEIP Botànic Cavanilles (mural)
• CEIP Cervantes (contacontes + mural)
• CEIP Benipeixcar (contacontes + mural)
• CEIP Joan Martorell (contacontes + mural)
• CC Carmelites (mural per la igualtat i diversitat)
• CC Abecé (mural per la igualtat i diversitat)

Articles relacionats