9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

El Consell de les Dones de Gandia mostrar el seu rebuig a la violació grupal d’una menor

– Gandia condemna a través del Consell de les Dones la violació d’una menor el passat cap de setmana

· La Corporació guarda un minut de silenci per l’últim assassinat masclista a Mallorca

· Diana Morant: “Hem de ser capaços d’aconseguir que qualsevol dona sàpia que no està sola i que a la ciutat existeixen mecanismes i persones disposades a ajudar-les en qualsevol situació”

El Consell Sectorial de les Dones de Gandia, que es va celebrar ahir a la vesprada de manera telemàtica, va mostrar el seu rebuig unànime a la violació grupal d’una menor el passat cap de setmana, després que la jutgessa de guàrdia decretara presó sense fiança per als tres delinqüents per un presumpte delicte d’abús sexual. A proposta de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que va presidir la reunió, es va guardar un minut de silenci per totes les víctimes de la violència de gènere i es va acordar condemnar en nom de Gandia aquesta violació.

El Consell de les Dones va comptar amb la participació de Juana Navarro, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives; i està integrat per representants polítics dels diferents grups municipals del Consistori, Associacions de Dones, ONGs, a més de personal del departament d’Igualtat.

Diana Morant es va dirigir a les assistents destacant la labor en favor de la igualtat que es realitza des de del Consistori i va animar a les participants a continuar treballant i lluitant pels drets de les dones en tots els àmbits. “Hem de ser capaços d’aconseguir que qualsevol dona sàpia que no està sola i que a la ciutat existeixen mecanismes i persones disposades a ajudar-les en qualsevol situació. El masclisme i la violència contra les dones és una xacra que hem de combatre de manera unitària des de tots els àmbits de la societat“.

Nou assassinat masclista

minut de silenciS’ha guardat un minut de silenci a la porta del consistori per a condemnar un nou assassinat de violència de gènere a Mallorca. Es tracta d’una dona de 37 anys assassinada presumptament per la seua exparella. Amb aquesta nova confirmació el nombre de dones assassinades per violència de gènere ascendeix a 37 des de principi d’any.

Durant la celebració del Consell de les Dones, la regidora Juana Navarro va presentar i va informar de la programació prevista per al Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebrarà el pròxim 25 de novembre i que serà presentat en breu.

A més, l’edil va abordar els projectes previstos que per part de l’àrea d’Igualtat s’estan duent a terme en diversos blocs. D’una banda aquells que estan dirigits a millorar la vida de les dones maltractades acompanyant-les en la seua lluita per millorar la seua qualitat de vida i reincorporar-se a la societat i d’altra banda, les iniciatives dirigides a tota la població destinades a promoure la igualtat entre homes i dones mitjançant tallers dirigits a tots els grups d’edat a més de posar en marxa iniciatives destinades a evitar l’exclusió social.

Articles relacionats