10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

El Consell col·labora en la dinamització cultural del monestir de Santa Maria de la Valldigna

– La Conselleria hi destinarà 120.000 euros

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Generalitat, per mitjà de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i la Mancomunitat de la Valldigna, per a la realització i el disseny d’una programació cultural al recinte del reial monestir de Santa Maria de la Valldigna. La Conselleria hi destinarà 120.000 euros.

Per mitjà d’aquest conveni, la Mancomunitat de la Valldigna es compromet a executar el projecte i realitzar les activitats previstes en el conveni com són activitats musicals, concerts, jornades formatives, exposicions, representacions d’arts escèniques, conferències i seminaris, entre altres.

Cal destacar que el monestir de Santa Maria de la Valldigna ocupa un lloc preeminent dins del patrimoni històric valencià, per la qual cosa la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport destina aquests fons per a fomentar aquest ric espai patrimonial com a punt d’activitat cultural, que revitalitza el teixit sociocultural de la comarca i suposa un punt de trobada, de reflexió i de formació per a la ciutadania.

Així mateix, per a la Mancomunitat de la Valldigna, té un paper preponderant en la recuperació i la divulgació del patrimoni arquitectònic, artístic, històric, cultural, mediambiental i etnològic de la Valldigna, en el qual figura el monestir de Santa Maria de la Valldigna.

Articles relacionats