19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

El Concurs Nacional de Fotografia de la Setmana Santa de Gandia rep un 25% més d’obres

La Setmana Santa de Gandia ha fet pública el nombre d’obres rebudes en el XLI Concurs Nacional de Fotografia de Setmana Santa després de la finalització del termini de lliurament.

El balanç en el concurs de 2023 no pot ser més que satisfactori en rebre un total de 1.875 obres, representant un augment de més del 25% respecte a les rebudes l’any anterior.

Aquest augment tan significatiu en els últims anys es produeix per dos factors: el primer d’ells ha sigut passar d’un format en paper a un format digital, facilitant els canals per a presentar-se al citat concurs, i en segon lloc la traducció de les bases a l’anglés, ampliant així el radi d’acció i donant a conéixer el concurs en altres països.

Unes facilitats que han impulsat l’augment en el nombre de participants, 360 enguany enfront dels 282 de 2022, incloent-hi a 36 autors pertanyents a països d’Europa i Amèrica.

Per seccions del concurs s’han obtingut els següents resultats: Fotos tema de Setmana Santa 773 obres enfront de les 591 del 2022, del tema lliure s’han rebut 1.037 enfront de les 845 de l’any anterior i del tema fotos sobre la Setmana Santa de Gandia s’han rebut un total de 65 fotos enfront de les 55 de 2022.

Finalment, s’ha passat de 282 participants a 360 participants que en 2023 han enviat les seues obres.

Així mateix, la Setmana Santa de Gandia ha fet públic els components del jurat per a la present edició: Mike Steet, fotògraf i President del Festival Ulls Rojos de Xàbia, Eva Mañez, fotoreportera de mitjans gràfics de València. Ricardo Martí, fotògraf d’El País, de Madrid

Per al vicepresident de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia i responsable de concursos de la Setmana Santa de Gandia, Ximo Olaso, ha manifestat que “el concurs de Fotografia compta amb una bona salut tal com reflecteixen les dades de participació, així com el nombre d’obres rebudes. Estem més que satisfets amb aquestes dades, però continuats treballant perquè el concurs cada edició siga més conegut nacional i internacionalment.”

La decisió del jurat tindrà lloc el pròxim 14 de gener de 2023, mentre que el lliurament de premis i l’exposició se celebrarà el 4 febrer de 2023 a la Casa de la Marquesa.

Articles relacionats