16.9 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

El Col·legi Santa Ana de Vilallonga participarà en la XIV Fira Gastronòmica

El Col·legi Santa Ana reprén la tradició, interrompuda per la pandèmia, de participació en l’edició de la XIV Fira Gastronòmica d’enguany a Vilallonga, amb noves propostes i iniciatives per a compartir amb el poble i tots aquells visitants que ens acompanyen.

Enguany presenten iniciatives molt participatives, que han sorgit de la preocupació del centre i dels alumnes per contribuir a fer de la nostra societat un lloc un poc millor i més amable del que és ara mateix. Amb aquesta intenció d’executar els projectes APS amb els quals participen de forma habitual –per exemple, convertint-se en centre donant de sang en el projecte “Sang Valentí Diocesà”.

Ara volen donar a conéixer el marc del projecte “Els nostres majors” amb el qual pretenen dur a terme accions que impacten en l’acompanyament i benestar emocional de les persones que, en aquest tram d’edat, necessiten ser recolzades, inclús ajudades en el procés de canvi tan accelerat que estem vivint –especialment en el tema de les TIC-.

El projecte es presentarà en la fira alhora que els alumnes amb ajuda de les TIC, faran un estudi per a detectar necessitats i inquietuds en els visitants de la fira.

Per una altra banda, els alumnes de sisé, han estat portant a cap jocs de taula populars amb materials reciclats amb l’objectiu de crear un espai on es convide els visitants a jugar xicotetes partides. Han elaborat, 3 en ratlla, memoris, jocs de punts, polseres, i fins i tot, tindran un racó d’escacs –en relació amb el desenvolupament dels tornejos d’escacs que es realitzen al Centre, en un entorn molt artístic, com podreu comprovar si visiteu la fira.

Una altra iniciativa que presentarem és el projecte de la Biblioteca sonora amb la qual pretenen crear bancs de recursos sonors des de cançons, històries recuperades en format sonor, refranys i un llarg etcètera. Una mostra és una rondalla de Josep Mascarell i Gosp anomenada “La troballa de Senent” que conta la troballa de la Mare de Déu de la Font des d’una perspectiva, com només Josep Mascarell i Gosp podria fer. La venda de joguines es destinarà a ajudar a les víctimes del terratrémol de Turquia, a través de la campanya que realitza Càritas Diocesana.

Articles relacionats