19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

El Col·legi Cervantes de Gandia llueix un mural homenatge a l’astronauta Sara García

 

 

– El col·legi Cervantes estrena un mural en homenatge a l’astronauta espanyola Sara García

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha participat en l’acte de presentació del mural en homenatge a l’astronauta amb un missatge a les xiquetes que poden ser astronautes, científiques o el que vulguen ser.

Morant ha estat acompanyada per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; Alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el director del CEIP Cervantes, Marcos Grau; el rector de la UPV, José E. Capella Romá; i l’astronauta de l’ESA, Sara García, a més de professorat, alumnat i representants de la corporació municipal.

Morant ha ressaltat la importància que existisquen referents al nostre país com Sara García, investigadora en el Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), que ha sigut seleccionada entre quasi 23.000 persones com a astronauta de reserva en el Cos Europeu d’Astronautes de l’ESA (Agència Espacial Europea), convertint-se en la primera dona espanyola a aconseguir-ho.

La ministra també ha traslladat el compromís del Govern d’Espanya amb la ciència i la innovació perquè més xiquetes i xiquets i més joves com els astronautes Sara García i Pablo Álvarez miren al futur. “Espanya ja és un millor país per a la ciència”, ha dit.

Per part seua, la primera autoritat municipal ha valorat el treball desenvolupat des del centre educatiu gandiÀ. “Sou un exemple de centre educatiu. Heu triat l’exemple de Sara, una astronauta espanyola que si no passa res estarà en uns anys en l’espai portant un trosset de Gandia, de cadascun de vosaltres, i per descomptat, a aquest col·legi” i ha agraït el treball de la comunitat educativa i dels alumnes per fer valdre “a les persones que volem que siguen els nostres referents. Hem de treballar el camí al futur perquè persones com Sara porten a l’espai un trosset de Gandia i un trosset del col·legi Cervantes”

Durant l’acte, s’ha presentat també una exposició amb tots els dibuixos sobre Sara García que ha realitzat l’alumnat del centre.

Projecte ‘Dones de Ciència’

El mural, dissenyat per l’artista mexicana Yuda, forma part del projecte ‘Dones de Ciència’, una iniciativa de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d’innovació Les Naus de l’Ajuntament de València, que també impulsa el Ministeri de Ciència i Innovació a través de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

En total, s’han realitzat fins hui 33 murals en el marc de ‘Dones de Ciència’, un projecte que l’any passat va rebre el premi al millor projecte singular de les “Prismes Casa de les Ciències a la Divulgació 2022”, els més importants del país en el camp de la comunicació i divulgació científica.

L’acte també ha comptat amb la participació de l’astronauta espanyola; l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capella; la directora de les Naus, Marta Chillarón; i l’alumnat i professorat del centre.

Articles relacionats