11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

El Centre Especialitzat d’Atenció als Majors de Gandia ja llueix la reforma integral

• La Conselleria d’Igualtat destina un milió d’euros per a la reforma integral del CEAM de Gandia

• La vicepresidenta, Aitana Mas, ha signat al Llibre d’Honor de la Ciutat i, posteriorment, ha visitat les obres finalitzades del Centre Especialitzat d’Atenció als Majors, que obrirà dijous i donarà servei a més de 12.000 persones usuàries.

• L’alcalde, José Manuel Prieto, anuncia per a després de Fira la tornada progressiva a la normalitat de les activitats als centres de convivència municipals. Com ara el ball, que es podrà fer amb mascareta, respectant les mesures de seguretat per a la població de risc alt.

Visita al Centre Especialitzat dAtencio als Majors de Gandia
Visita al Centre Especialitzat d’Atenció als Majors de Gandia

La vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat aquest migdia l’Ajuntament de Gandia, on ha estat rebuda per l’alcalde, José Manuel Prieto, el vicealcalde, Josep Alandete, les regidores de Gent Gran, Igualtat i Benestar Social, Liduvina Gil, Juana Navarro i Inma Rodríguez, respectivament, així com els portaveus municipals. Mas ha signat en el Llibre d’Honor de la Ciutat en tractar-se de la seua primera visita oficial.

Tot seguit, la vicepresidenta ha visitat el Centre Especialitzat d’Atenció a Majors (CEAM) de Gandia per a conéixer les obres de reforma integral que s’han dut a terme i que han comptat amb una inversió per part de la Conselleria d’un milió d’euros.

Acompanyada del director general d’Infraestructures Socials, Enric Juan, la directora general de Persones Majors, María José Pérez, l’alcalde, el vicealcalde i la regidora de Gent Gran, ha recorregut les noves instal·lacions d’aquest recurs que dona servei a més de 12.000 persones usuàries.

Aitana Mas ha explicat que, donada la importància d’aquest recurs per al municipi i la necessitat de reforma i adequació del centre, les obres es van incloure, en dues fases d’execució, dins del Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat.

«Amb la reforma integral del centre s’han ampliat algunes de les estances disponibles i s’han millorat les infraestructures existents i adaptat els espais al compliment de la normativa d’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, mantenint el programa funcional de les instal·lacions».

La consellera ha recordat la importància dels CEAM per a les persones majors i les seues famílies, ja que ofereixen serveis “especialitzats i específics” que els ajuden a mantindre’s en un “bon estat físic i emocional i romandre en el seu entorn familiar i social”. “Des de la Conselleria”, ha assenyalat, s’aposta per “adaptar els recursos a les necessitats i al perfil de les persones que actualment accedeixen a ells i que requereixen una diversificació d’activitats i d’una oferta actualitzada al que les persones majors demanden”.

El centre de Gandia és un dels 34 CEAM que existeixen actualment en la Comunitat Valenciana que depenen de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i compta amb 12.257 socis i sòcies, dels quals al voltant de 1.200 participen activament en els tallers i activitats que anualment es programen al llarg dels mesos d’octubre a juny.

Torna la normalitat als Centres de Convivència

Per la seua banda, l’alcalde ha agraït l’important compromís econòmic de la conselleria amb la nostra ciutat. També ha anunciat que des de l’Ajuntament s’estan fent passes cap a la normalitat als centres de convivència municipals: «Estem en condicions de dir als usuaris que, en tornar de la Fira, reprendrem els serveis que s’havien eliminat durant la pandèmia per raons de seguretat. Sobretot, les activitats de cap setmana i el ball, molt demandades pels usuaris». Tot i això es mantindran les mesures de seguretat sanitàries, com ara l’ús de la mascareta, en tractar-se de població de risc alt.

Articles relacionats