El centre de dia El Bressol de la Fundació Espurna amplia places i acaba amb les llistes d’espera

El regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania de Gandia, Nahuel González, acompanyat del president i la directora de la Fundació Espurna, José Pedro García i Charo Garcia Sabater, respectivament, han anunciat l’ampliació de 20 places en el Centre de Dia Bressol de la Fundació.

Segons ha explicat el regidor, l’ampliació de les places “suposa una alegria col·lectiva, tant per al govern de la ciutat com per a la Fundació i, evidentment, per a les famílies d’eixos xiquets que estan en llista d’espera de Gandia i que portaven temps darrere d’aquesta notícia”. Així mateix, ha volgut agrair “la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives i al seu director general la voluntat. Es va comprometre l’any passat i efectivament ha realitzat l’ampliació”.

Les instal·lacions d’Espurna a Gandia “són punteres, no només a nivell valencià sinó també a nivell espanyol. La Fundació és un referent en tots els àmbits del que representa la diversitat funcional i la inclusió social”, ha declarat Gonzàlez. A més, ha volgut reconèixer “el treball col·lectiu entre les administracions i la Fundació perquè entre tots i totes estem fent una Gandia més inclusiva, més diversa i més bonica per a viure i conviure en les diferències pròpies dels éssers humans”.

A més de l’ampliació de places, hi ha en tràmit de sol·licitud a Conselleria l’ampliació del Centre Ocupacional degut a la compra del solar més proper a l’edifici. Aquesta demanda té l’objectiu de cobrir eixes necessitats que tenen en matèria d’espais, ja que “hi ha moltes necessitats en la comarca de La Safor i les persones en l’Enric Valor van augmentant. L’ampliació del Centre Ocupacional suposarà, almenys per una temporada, tindre les necessitats cobertes”, ha explicat José Pedro Garcia.

El president de la Fundació ha volgut destacar també el treball conjunt entre l’Ajuntament de Gandia i la Fundació per “detectar les necessitats que tenia el col·legi Enric Valor, que no tenia suficients places”. El regidor els ha acompanyat a Conselleria i s’ha pogut fer efectiva l’ampliació. Respecte al Centre Ocupacional ha recalcat la importància que ”s’obrirà si l’Ajuntament de Gandia i la Fundació van de la mà”.

Finalment, la directora de la Fundació ha afirmat que “estan molt orgullosos d’estar en Gandia i això fa que la ciutat conega què és la discapacitat intel·lectual i és una manera de donar visibilitat”.

Festival de final de curs

A més, ha convidat la ciutadania a que acudisca al festival de clausura de curs, que se celebrarà este dimecres 25, a les 18 h en la Casa de la Marquesa. Participaran “tots els usuaris de la Fundació que els agrade eixir al festival i eixiran uns 120 artistes. Cada any tenim una temàtica, este any vam voler fer un tribut a l’òpera de Carmen i a la nostra artista Eva Cháfer i tot roda al voltant de l’òpera”, ha conclòs la directora.

Et Pot Interessar