18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El CEIC Alfons el Vell rescata l’obra de Josep Vicent Marqués deu anys després de la seua desaparició

La  Casa de Cultura de Gandia ha acollit este dimarts 15 de gener la presentació del llibre Tots els colors de Josep-Vicent Marqués organitzada pel CEIC Alfons el Vell, una publicació del Centre d’Estudis Alfons el Magànim editada per Pedro Garcia amb els articles de Jesús Peris, Fàtima Perelló, Rafael Castelló, Enric Amer i Joan F. Peris en memòria  d’este intel·lectual valencià.

El 4 de juny del 2008, als 64 anys d’edat, moria en l’hospital la Fe de València Josep-Vicent Marqués. La seua prematura mort ens va privar d’un dels intel·lectuals valencians més lúcids de la segona meitat del segle XX. Transcorreguts deu anys des de la seua desaparició, el propòsit que ha mogut a sol·licitar aquest conjunt de treballs no és un altre que reivindicar la seua obra.

Aborden el polièdric pensament de Marqués a través de set contribucions, amb les quals pretenen cobrir els principals vessants d’una vasta i dispersa obra. Els principals, perquè intentar glossar tots els aspectes sobre els quals va escriure en alguna ocasió seria una tasca mastodòntica, afirmen els promotors de l’acte.

El llibres es cenyeix, doncs, als colors als quals Marqués va declarar la seua adscripció i la seua fidelitat, a eixos cèlebres “colors del roig”, que van articular el seu ofici d’escriptor, la seua dedicació sociològica i la seua militància política, i als quals es va declarar fidel fins a la seua mort: el roig socialista i valencianista, el lila feminista o antripatriarcal i el verd ecologista. Realment, per a Marqués tots tres formaven part de la mateixa lluita.  

Este llibre homenatge compta amb les col·laboracions de Pedro García Pilán, Manuel Pastor i Madalena, Rafael Castelló-Cogollos, Fátima Perelló Tomás, Hilario Sanz Méndez, Anna Mateu Garcia, Jesús Peris Llorca, Joan F. Peris Garcia i Enric Amer Blanch.

Articles relacionats