18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

El Castell de Bairén comptarà amb un Pla Director

– La Conselleria de Cultura subvenciona el Pla Director del Castell de Bairén

La regidoria de Patrimoni Històric, artístic i cultural, Alícia Izquierdo, ha anunciat que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit una nova subvenció dins el programa competitiu anual per a la redacció d’instruments urbanístics. Després d’haver aconseguit aquesta mateixa ajuda durant quatre anys seguits per a redactar el Pla Especial de Protecció del Castell de Bairén, el Pla Director de la Col·legiata de Gandia i el Catàleg de Béns i Espais Protegits, enguany li ha tocat el torn al Pla Director del Castell de Bairén. L’ajuda és de 8.954 € per a un projecte valorat en 18.000 euros.
«Al llarg de l’any recollirem tota la informació generada durant els últims tres anys al Parc Arqueològic del Castell de Bairén i prepararem, amb la col·laboració de l’arquitecte José Manuel Climent, l’arqueòleg Pablo García Borja i el biòleg Benjamí Pérez Rocher, un document per identificar tots els problemes de conservació de les restes i planificar els treballs arqueològics de recuperació, consolidació i feta valdre d’aquest monument. Recordem que, sense anar més lluny, tan sols s’ha excavat el 40% de l’alcassaba, el 10% de l’albacar i no s’ha intervingut encara al poblat, així que ens queda molta faena al davant per fer d’aquest jaciment un referent en l’àmbit dels parcs arqueològics en l’àmbit estatal».
Finalment, ha recordat que aquesta vesprada hi ha visita guiada al jaciment. I durant el cap de setmana als principals jaciments arqueològics municipals.

Articles relacionats