12.1 C
Gandia
Dissabte, 4 desembre, 2021

EL CAMPUS DE GANDIA DE LA UPV RETRANSMETRÀ LA JORNADA TED D’INTERCANVI D’IDEES

El Campus de Gandia de la UPV acollirà la retransmissió gratuïta del TEDxUPValència, que se celebra en el Campus de Vera de la UPV el divendres 19 de febrer a partir de les 16.00 h. El streaming serà tancat i estarà accessible de forma exclusiva des del Campus de Gandia i d’Alcoi. Les persones que assistisquen des de Gandia podran viure una experiència com si estigueren presents en el teatre; rebran obsequis, se’ls hi oferirà el càtering a mitjan vesprada i també participaran en les sorpreses.

 

TEDxUPValència ofereix l’oportunitat d’escoltar idees ‘que valen la pena’, objectiu que comparteixen tots els esdeveniments TED, a més de fer possible connectar directament amb persones i professionals amb interessos similars. Segons explica Belén Arrogante, coordinadora d’Alumni UPV, organitzadors del TEDxUPValència, en aquests esdeveniments es propicia un entorn per a generar oportunitats de creixement personal, professional i social. Les places són limitades. Més informació per a assistir al TEDXUPValència en http://www.tedxupvalencia.com

Ponències per a un món millor
TEDXUPValència combinarà el visionat de videos TED amb ponències en viu i actuacions artístiques per a afavorir la connexió i un debat profund dins del grup d’assistents. Entre els ponents es troben Àfrica Pastor Espuch, de la Fundació Daniela, que desitja contribuir per fi de la discriminació de xiquets i adolescents transexuales i transgènere; Aida Navarro Redón, arquitecta valenciana que desenvolupa les seues idees en forma de recerca doctoral, enllaçant conceptes com a joc, interacció usuari-planificador, ficció-realitat, rebel·lia o diversió; Carlos Ferrando García, fundador de Closca Design, startup que ofereix productes de disseny per a fer ciutats més amigables; Kiko Llaneras Estrada, Doctor per la Universitat Politècnica de València centrat en l’anàlisi política i periodisme de dades; Juan Fabregat Llueca, Doctor en Ciències Físiques i Catedràtic d’Astronomia en la Universitat de València que investiga sobre l’estructura, formació i evolució dels estels i s’interessa per la comunicació social de la ciència; Mariano Collantes Alegre, biòleg i fundador de l’empresa UVAT Bio, divulgador i il·lustrador científic; Pau Giner Blasco, dissenyador per a Wikipedia; els seus dissenys exploren noves eines per a compartir el coneixement humà; Santiago de Molina Rodríguez, arquitecte i docent, ha publicat els llibres Arquitectes al marge, Múltiples. Estratègies de l’arquitectura i Collage i Arquitectura, aquest últim seleccionat en els premis FAD 2015. La seua obra construïda ha sigut seleccionada en la Biennal d’Arquitectura Espanyola 2013.

TEDXUPValencia comptarà també amb Vitamin, un estudi valencià de disseny i art interactiu que el seu objectiu és fusionar l’expressió artística amb les últimes tecnologies; Rafa Gascó, veí de la localitat castellonenca de Fanzara, qui al costat del col·lectiu MIAU han canviat el poble a través de l’art, i Teresa Rodríguez de les Heras Ballell, professora Titular de Dret Mercantil en la Universitat Carlos III de Madrid; apassionada pels reptes que la tecnologia digital representa per a la societat, l’economia i el Dret, treballa en comerç electrònic, crowdfunding, identitat digital o economia col·laborativa.

Els esdeveniments TED
TED és una organització sense ànim de lucre dedicada a difondre idees que mereixen la pena. Va començar a Califòrnia en 1984 i actualment dóna suport a idees que poden canviar el món.

“TED” significa Tecnologia, Entreteniment i Disseny, tres grans àrees que en conjunt estan donant forma al futur. Els assistents a les conferències TED les denominen ‘el millor balneari del cervell’ i ‘un viatge de quatre dies al futur’. TED organitza un esdeveniment anual en el qual es reuneixen alguns dels pensadors i emprenedors més importants del món, convidats a compartir el que més els apassiona. Personalitats de la talla de Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck i Bono han participat en TED.

Amb el propòsit de difondre les idees que mereixen la pena, TED ha creat TEDx, un programa de conferències locals i organitzades de forma independent que permeten gaudir d’una experiència similar a les conferències TED i del que és exemple TEDxUPValència.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles