EL CAMPUS DE GANDIA DE LA UPV CREA UNA CÀTEDRA PER IMPULSAR LA INVESTIGACIÓ EN ODONTOLOGIA

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i el conseller delegat de Biocenosi, Joan Faus, han signat un conveni de col·laboració per a la creació de la càtedra IVIO-UPV. La iniciativa, que té una vigència d’un any prorrogable, està adscrita al Campus de Gandia de la UPV i el seu director és el professor del Departament de Física Aplicada Francisco Camarena.

La iniciativa se centrarà, d’una banda, a desenvolupar una línia de recerca de tecnologies aplicades al camp de l’odontologia i, per una altra, a realitzar activitats de formació i divulgació en el campus de Gandia.

 

En concret, la càtedra podrà participar en programes de postgrau i de formació permanent, organitzar simposis i congressos, promoure l’àrea de coneixement de l’odontologia, la medicina i la bioingeniería entre la comunitat universitària, i fomentar la salut bucodental.

Ultrasons i microones per a la recerca odontológica
En l’acte de la signatura, Francisco Camarena, director de la càtedra, ha assenyalat “que, d’una banda, es tracta d’investigar com els ultrasons que s’empren en les imatges mèdiques –per exemple en les ecografias– es poden aplicar a l’odontologia, salvant les dificultats que comporta la propagació dels ultrasons en els teixits ossis. A més, anem a treballar en sensors piezoelèctrics per a analitzar la pressió que s’exerceix sobre les dents en els casos de bruxisme (afecció que consisteix en estrènyer les dents).”

“També volem innovar en la construcció física d’incisius i molars amb nous materials utilitzant tècniques de microones. I, finalment, hi ha oberta una línia de treball sobre l’ocupació de microcámaras amb imatges 3D en les operacions de cirurgia, amb l’objectiu d’ensenyar als estudiants què està passant a l’interior de la boca del pacient”, conclou Camarena.

Per la seua banda, Joan Faus, conseller delegat de Biocenosi, ha assenyalat que “acudim al campus de la Universitat Politècnica de València a Gandia amb la idea d’estrènyer la col·laboració entre ambdues institucions. La UPV compta amb grans professionals i magnífics laboratoris relacionats amb la biomedicina i pensem que l’odontologia també podia tenir cabuda.”

Per la seua banda Pepe Pastor, director del Campus de Gandia de la UPV, ha afirmat sentir-se molt satisfet amb la signatura d’aquesta Càtedra que, considera, li donarà una nova dimensió al centre universitari.

Et Pot Interessar