21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

El campus de Gandia acollirà una jornada sobre les Organitzacions de Productors de Peix 

 

La Universitat de Múrcia i la Universitat Politècnica de València han organitzat,  dins del projecte DIGIPESCA, la jornada ‘Les Organitzacions de Productors de Peix i altres estratègies de comercialització de productes de la mar’ que se celebrarà el dia 5 de maig.

Un acte dirigit principalment a pescadors/es i  associacions o entitats que els representen, que tindrà lloc a l’Escola Superior Politècnica de Gandia l’assistència de la qual està oberta a tot el públic.

Per a fer front a la crisi pesquera resulta imprescindible proposar alternatives viables que permeten una transformació del sector cap a la sostenibilitat econòmica i ambiental. Atesos els problemes de comercialització que presenta, les Organitzacions de Productors Pesquers (OPP) reporten uns avantatges que, al costat de la incorporació d’altres mesures, podrien millorar la situació actual.

Informar sobre això a pescadors/es i a la resta de persones implicades és el repte de la jornada ‘Les Organitzacions de Productors de Peix i altres estratègies de comercialització de productes de la mar’. Una activitat emmarcada en el projecte Digitalització i Valorització de la pesca al Mediterrani espanyol (Digipesca), finançat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través dels fons NextGeneration dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L’acte tindrà lloc el pròxim 5 de maig a la Sala de Conferències de l’Escola Politècnica Superior de Gandia. Començarà a les 9.00 hores amb una breu presentació a càrrec de Paloma Herrera Racionero i Lluís Miret Pastor, coordinadors de Digipesca, després de la qual els ponents convidats prendran la paraula.

Primerament, Silvia Muñoz Capilla, cap de secció d’Ordenació Pesquera GVA, i Francisco Beltrán, Subdirector General de Pesca de la GVA explicaran què són i en què consisteixen les OPP. A continuació, Pablo Lafuente, CEO Consultor de SeaLab, parlarà del procés de creació de les OPP, de les accions i perfils professionals.

Mentre que Antonio Juan Briones Peñalver, director de la Càtedra de RCS i Inmaculada Torres Cano, gerent de Galpemur, se centraran en la sostenibilitat de les OPP i el paper de la Responsabilitat Social Corporativa.

Per a donar cos a aquesta contextualització teòrica es presentaran dos casos reals. Així, Mario Vizcarro i Juan Balagué Vidal informaran de les experiències de la OPP Pesca RAPITA i Inmaculada Carrasco Rosado de l’OPP85 Motril. La posició de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors (FNCP) serà a càrrec del seu president, Basilio Otero, i s’obrirà un torn de preguntes obert al públic.

Després de la pausa per a menjar, membres de l’equip DIGIPESCA presentaran alguns dels primers resultats obtinguts referents a la comercialització. La jornada finalitzarà amb una taula redona on representants de diferents confraries debatran entorn de la qüestió: Com es pot millorar la comercialització del producte pesquer?

Articles relacionats