24.9 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

El Calendari dels Brillants ataülla ja l’edició de 2023

– El tradicional dinar de germanor dels Brillants reuneix a Ondara autores i autors de tot el territori valencià per tal de celebrar l’edició de 2023 del veterà almanac.

El dinar ha tingut lloc a Ondara el ja tradicional dinar de germanor dels col·laboradors i col·laboradores del Calendari dels Brillants conjuntament amb els membres de la MACMA.

calendari dels brillants 2022

Amb aquest dinar germanor pretén ser un encontre per celebrar l’edició del volum de 2022 i alhora una reunió per abordar la pròxima edició, del 2023,d’aquest veterà almanac que sobrepassa les tres dècades d’existència. Pel que fa al paper de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, entitat editora de l’almanac, el President de la MACMA, José Ramiro, en representació dels municipis de la comarca, valorà el talent dels escriptors i de les escriptores de tota la geografia valenciana que any rere any hi col·laboren.

Per la seua part, Joan Josep Cardona, coordinador i ideòleg del projecte, aprofità la tertúlia de cloenda per valorar la qualitat i pluralitat de les firmes que fan del calendari un document únic dins del nostre àmbit literari. I és que el Calendari dels Brillants no ha abandonat mai el seu peculiar deix d’ironia i mordacitat que ha permés durant més de tres dècades filar un discurs multidisciplinari on el rigor i la profunditat dels temes tractats es conjuga amb un punt de vista afable i, sobretot, proper. Un principi que, sense oblidar la creixent capacitat d’anàlisi dels articles que s’hi publiquen, se seguirà potenciant, tal com reiterà Cardona en el resum de l’exercici.

Nous estímuls per consolidar la trajectòria del Calendari dels Brillants, el qual ja ha encetat el procés de treball per a l’edició de 2023, la qual veurà la llum a finals d’any, concretament a principis de desembre. Mentrestant, però, la maquinària creativa dels Brillants bullirà d’enginy durant tot l’any.

Articles relacionats