17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

El Cabasset tanca el Casal però no la seua activitat

• Hui dijous a les 19.30 h presentació del poemari de Yus Lief en Gavina Llibres
• Dissabte 30 amb la presentació del llibre Insubmissió i una festa de cloenda de l’espai físic del Casal

El Cabasset canvia de rumb i deixa el seu local per reprendre la seua activitat als carrers de la ciutat i engegar nous projectes de col·laboració. Després de tres anys amb un espai permanent “des del Cabasset ens fem nòmades per a seguir impulsant la cultura popular amb més força si cap i sense els lligams de les quatre parets” s’ha manifestat des de l’assemblea.

Amb aquesta filosofia engega el primer dels seus actes conjunts amb Gavina Llibres per a presentar el poemari de Yus Lief Viajando: filigranes y yo, Circulo Rojo Editorial, hui dijous 28 a les 19.30 h en la mateixa llibreria. Aquest autor local ens transmet amb els versos la seua manera vulnerable de trobar-se al món. En el seu llibre es poden trobar diferents temes com l’amor, la por, la felicitat, la crítica social, la reflexió sobre la masculinitat, etc. La presentació comptarà amb un recital molt especial i amb diferents persones convidades a fer lectura dels seus poemes.

Cloenda

Les activitats de cloenda de l’espai s’allargaran fins dissabte 30 de novembre. A les 19.00 h Joan Canela en presentarà el seu llibre Insubmissió, de l’editorial Sembra Llibres, que tracta sobre els moviments dels insubmisos i com a través de la desobediència civil van aconseguir eliminar el servei militar obligatori. Després, a partir de les 20.30 hores començarà la Festa Coenta! Amb sopar de pa i porta i festa fins a exhaurir les existències. Tot en el Casal Popular el Cabasset, carrer Pare Carles Ferris, 52.

S’ha establit un seguit d’activitats per a celebrar l’hivern i s’anirà anunciant la programació trimestral. D’aquesta manera el Cabasset recupera el pols i la llibertat per poder sumar a Gandia i la comarca una aposta decidida per la cultura autogestionada i arrelada al territori.

Comunicat

Deixem el Casal, continuem als carrers, tornem als orígens.

Després de tres intensos anys d’esforços per intentar ser un espai intangible d’intercanvi i promoció cultural, el Casal Popular El Cabasset decideix tancar les seues portes.

Aquesta decisió ve presa després d’una llarga reflexió de totes les militants de “El Cabasset”, on la conclusió final del tancament de l’espai físic que significa el Casal, ens obri una multitud de noves portes per continuar fent la nostra tasca més enllà de les quatre parets que ens envolten. És per això que aquesta decisió no ens entristeix ni ens penedeix, sinó que ens desplega un pilot d’oportunitats per retornar a fer.

En aquesta nova etapa com a nòmades, no deixarem d’organitzar i promocionar aquells esdeveniments que ens caracteritzen, com la FiGA i la Delicà, sinó que, a més a més, treballarem per millorar la qualitat de l’oferta de la cultura popular a la nostra ciutat, transmetent-la directament a les veïnes i impregnant els nostres carrers d’ecologisme, feminisme, llengua, antifeixisme, anticapitalisme i apoderament popular.

Amb tot això, des de l’assemblea de El Cabasset us animem a participar activament amb nosaltres i a estar atentes a les xarxes socials per assabentar-vos de les noves notícies que us anirem descobrint en les pròximes setmanes, per tal de seguir de primera mà, el que serà la nova etapa de El Cabasset.

Articles relacionats