15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

El CA Safor Teika tanca la temporada d’hivern amb huit places de finalista en campionats d’Espanya

• Arribaren a les finals Silvia GarcíaGasulla (perxa), Yago de la Fuente (triple salt), Camila Estrebou (60 ml), Jordi Miret (alçada), Belén Sospedra (60 mt.), i Rubén Mayor, Irene González i Víctor Faus, aquests últims en pes.

• Per equips, en l’autonòmic absolut els xics van ser subcampions i les xiques, quartes.

• Belén Sospedra va ser la representant del club en el Campionat d’Espanya Absolut, en els 60 mt.

El Club d’Atletisme Safor Teika va tancar la temporada en pista coberta amb la participació dels seus atletes en campionats d’Espanya en totes les categories. Hi hagué 22 atletes als campionats nacionals, huit més que el 2021, i es van aconseguir huit places de finalista.

Van destacar els dos quarts llocs de Silvia GarcíaGasulla (Sub16, Cadet) en perxa a Sabadell, i el de Yago de la Fuente (Sub23, Promesa) en triple salt a Salamanca.

Van ser setens d’Espanya a les seues respectives  categories  Camila Estrebou (Sub16, Cadet) en 60 ml. a Sabadell; Jordi Miret (Sub18, Juvenil) en alçada a València; Belén Sospedra (Sub20, Junior) en els 60 metres tanques a Antequera; i Rubén Mayor (Sub23, Promesa) en pes a Salamanca. Van  quedar huitena Irene González (Sub20, Junior) en pes a Antequera i Víctor Faus (Sub23, Promesa), també en pes, a Salamanca.

Aquest any només hi ha hagut una participació en el Campionat d’Espanya Absolut, la de Belén Sospedra, que va quedar cinquena en la final dels 60 mt., a Ourense.

Pel que fa a la marxa en ruta cal destacar el resultat de José Marín (Sub16, Cadet), que va aconseguir la 12a posició en els 5 km marxa en el campionat de Lepe; i en camp a través de Xavi Cabanilles (Sub16, Cadet), que va ser onzé al nacional de Getafe, i l’equip femení, que va ser tercer a l’autonòmic disputat el novembre del 2021.

En competicions per equips, en l’autonòmic absolut de València l’equip masculí va ser subcampió, el millor resultat dels xics fins a la data, mentre que les xiques foren quartes. En el provincial absolut, disputat a Torrent, els xics van ser campions, per tercer any consecutiu, i les xiques, terceres.

A més, cal ressaltar que les xiques es van classificar per primera vegada per al nacional per equips Sub20 (Junior), que es va disputar al desembre a Antequera, i on van quedar setenes.

En una valoració d’aquesta temporada, el director esportiu del club, David Melo, va assenyalar que “tot i no haver tingut medalles, estem contents per l’evolució de l’escola, per la xifra més gran de mínimes nacionals aconseguides, i per continuar tenint representació en un nacional absolut”. De cara a la temporada d’estiu el principal repte és mantindre-se en la lliga de clubs en Primera Divisió, on competiran els xics i les xiques.

La temporada a l’aire lliure comença aquest mateix cap de setmana amb l’autonòmic de clubs Sub20 (Junior), dissabte a Castelló. A més, també hi haurà atletes ‘groguets’ al Campionat Autonòmic d’Esport Universitari, també a Castelló

Articles relacionats