«EL BIGOTES» ES QUEIXA DE LA SEUA PETICIÓ DE CONDEMNA: «SEMBLA QUE M’HAJA CARREGAT LES TORRES BESSONES»

«El meu fill té 15 anys i em va preguntar una cosa que jo no vaig saber contestar, a vore si els tertulians que ho saben tot em contesten: Com és possible que a mi em demanen els anys que em demanen per això del papa i que a sis ‘tíos’ que s’ajunten, maten un ‘tío’ a puntades de peu i se’l carreguen, els cau un anyet i mig collonudament bé i els guarden el lloc de treball?», ha qüestionat, per a reblar «és una cosa de bojos».

Poc abans, el suposat número dos de la Gürtel, Pablo Crespo, ha recriminat a l’Audiència Nacional la seua tardança a jutjar les nombroses peces separades del cas: «Estan dividint-ho en peces separades, a vore si ens morim pel camí per a no arribar a juís plens de falsedats».

Després d’això, ha negat haver cobrat ‘mossegades’ i ha atribuït esta acusació al «llenguatge de la UDEF que seguixen a ulls clucs tant la Fiscalia com l’instructor». «El que no sé és si obriran altres deu o quinze peces separades més, a vore si ens jutgen a tots d’ací a 20 anys i ens haurem mort la meitat dels imputats», ha ironitzat.

Després de ser preguntat per la fiança de 15,2 milions que demana per a ell la Fiscalia –la mateixa quantitat que sol·licita per a ‘El Bigotes’, Crespo ha respost amb sorna que ja ha de tindre un compte corrent en l’Audiència Nacional per «200 o 300 milions d’euros». «M’alegre que em posen estes fiances tan grans perquè significa que sóc un tipus milionari», ha afegit Crespo, que s’enfronta amb una petició fiscal de 37 anys de presó.

El Jutjat Central d’Instrucció número 5 ha citat a Cotino i a la resta d’acusats perquè recullen des de les 9.00 hores la resolució, en què s’asseu a la banqueta a 23 persones físiques i tretze jurídiques com a responsables civils en esta peça del ‘cas Gürtel’.

El jutge José de la Mata va fixar fiances que superen els 200 milions d’euros per a assegurar les responsabilitats pecuniàries que puguen declarar-se en una sentència condemnatòria. En concret, la caució de Cotino ha pujat a 4,38 milions; la de Gimeno a 11,47 milions; la de Correa a 15,62 milions; les de Crespo i ‘El Bigotes’ a 15,29 milions i la de Blanco Balín es queda 10,33 milions d’euros.

A més, el grup del capitost de la Gürtel va complimentar amb regals a Cotino, que, per exemple, ha rebut a través d’Orange Market una jaqueta de la marca Milano valorat en 375 euros; i a García Gimeno, que va aconseguir peces de vestir per import de 3.550 euros i un vehicle Minicooper valorat en més de 30.000 euros.

Compromís recorda que la coalició va reclamar que es tancara l’autonomia de Madrid