EL BALLET NACIONAL DE GEÒRGIA I L’HUMORISTA FERRAN GADEA, AL CARTELL D’ESTA SETMANA DEL TEATRE SERRANO

El dissabte 10 d’abril, torna la millor dansa de la mà del Ballet Nacional de Geòrgia amb Chopiniana i altres peces. L’acció es desenvoluparà sempre en dos universos diferents: el terrestre i el sobrenatural i llegendari. La interacció de tots dos es concretarà amb un representant del món terrestre i un altre del món de somni. És considerada com l’obra mestra de Mijail Fokin. Una Sílfide és una criatura imaginària que habita l’aire dels boscos i camps. Pertany a la mitologia europea especialment la germànica i escandinava. Amb l’arribada del romanticisme aquest va presentar a les sílfides com a éssers voladors femenins, eteris, gràcils i de gran bellesa, que provoquen un enamorament passional i un amor impossible d’atrapar.
El compositor rus Alexander Glazunov va crear en 1892 una suite orquestral amb quatre peces de Chopin i que va ser interpretada en un concert al desembre de l’any següent sota la direcció de Rimsky-Korsakov amb el títol de Chopiniana. En 1908 aquesta obra es va estrenar com a ballet en el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg amb el títol de Rêverie Romantique: Ballet sud li musique de Chopin o Chopiniana.
D’altra banda, continua la programació de cinema. Dijous es projecta la pel·lícula El Topo, dins del cineclub Una Biblioteca de cine. Les projeccions seran a les 17.30 i 20.00 h en el Teatre Serrano. 
El Topo ens trasllada fins els anys 70, en plena guerra freda. El fracàs d’una missió especial a Hongria provoca un canvi en la cúpula dels serveis secrets britànics. Un dels defenestrats és l’agent George Smiley.
No obstant açò, quan ja s’havia fet a la idea de retirar-se, li encarreguen una nova missió: se sospita que hi ha un “talp” infiltrat en la cúpula del Servei i només algú de fora pot esbrinar qui és. Amb l’ajuda d’altres agents jubilats, Smiley anirà recaptant informació i encaixant les peces necessàries per a descobrir el traïdor. El preu d’entrada és de 3 euros.

Et Pot Interessar