18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El 9 d’octubre a Gandia

Presentada la programació d’actes amb motiu del 9 d’octubre

El vicealcalde de Gandia, Pep Alandete; el regidor delegat de Política Festiva, Jose Manuel Prieto; i el director general de Política Festiva, Joan Muñoz, han presentat aquest matí en roda de premsa la programació que s’ha preparat des del consistori amb motiu del 9 d’octubre.

Jose Manuel Prieto ha volgut destacar diversos aspectes de la festivitat. Una data de la qual el regidor ha afirmat que s’ha eliminat la crispació utilitzant el diàleg amb els portaveus de les diferents forces polítiques representades a l’Ajuntament de Gandia.
Pel que fa a la programació, l’edil ha afirmat que aquesta celebració segueix incorporant aspectes “
perquè tots es puguen sentir representats i on tothom tinga cabuda en aquesta reivindicació social i cívica“.
Volem que aquest consens es mantinga en el temps pel que fa a la programació i la nostra intenció és incorporar més activitats que tinguen relació amb els elements identitaris valencians com la música de bandes, tradicional i valenciana” i afegia que es mantindrà la presència de la Senyera al vestíbul de l’Ajuntament al llarg del dia.

Per la seua banda, Joan Muñoz ha explicat el programa d’actes que s’iniciarà demà a partir de les 20 hores al Grau i que tindrà com a acte més representatiu l’acte cívic del 9 d’octubre que se celebrarà a partir de les 10.30 hores al pati d’Armes del Palau Ducal.

Pel que fa al cartell anunciador d’aquest any ha estat dissenyat per Vicent Almar, un cartell on s’ha fet valdre les arrels dels valencians com a poble.

Finalment, Pep Alandete ha aprofitat l’ocasió per a convidar a tota la ciutadania a participar dels actes i activitats previstes. “Celebrem el dia que vam començar a ser valencians a la nostra manera. En aquest sentit, el pròxim any, tal i com ha explicat el regidor, volem ampliar els actes per poder compartir aquest sentiment”

Articles relacionats