EL 87% DELS ALUMNES DE 3 ANYS ANIRAN A L’ESCOLA ESCOLLIDA EN PRIMERA OPCIÓ

Així ho ha destacat la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport després d’analitzar les llistes provisionals d’admesos en els centres educatius sostinguts amb fons públics d’Infantil i primària que es publiquen este dijous. Després d’haver realitzat la baremació de totes les sol·licituds d’admissió que han realitzat les famílies en els centres sostinguts amb fons públics, el departament de Campanar «ha pogut comprovar com el 97,1% dels xiquets i xiquetes han estat admesos en centres que havien escollit les famílies en la sol·licitud presentada».

En concret, la xifra és d’un 87,2% d’admesos en primera opció, un 93% si es summa la primera i la segona, i fins al 97,1% comptant totes les sol·licituds presentades. El 2,9% restant sol ha marcat una o dues opcions en la sol·licitud, que no han aconseguit la plaça sol·licitada, i serà cada consell d’escolarització municipal qui els reubicarà, detalla l’administració educativa en un comunicat.

«AUGURIS INTERESSATS»

Des del seu departament recorden que la baremació de cada sol·licitud l’ha realitzat de manera automàtica un programa informàtic per a garantir la transparència i l’eficàcia de la baremació final. A més, la puntuació per a fer la baremació «ha atès criteris objectius per a garantir la igualtat d’oportunitats sense permetre que els centres atorgaren punts subjectius que no atenien cap criteri de rigor», incidixen.

A més, la Conselleria d’Educació constata que s’han realitzat 115.415 sol·licituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys, fet que suposa un 26% més que l’any passat, on el recompte se situa en 91.579 sol·licituds. Esta xifra cobra encara més força si comptem que hi havia un 3,5% menys de xiquets de 3 anys per matricular a causa del descens de la natalitat.

Per províncies, el percentatge de les opcions sol·licitades ha estat a Alacant amb un augment respecte a 2015 del 21% amb 38.942 sol·licituds; a Castelló del 26%, amb de 15.980 sol·licituds més; i a València un increment del 29,5%, amb una xifra de 60.493 sol·licituds en Infantil de 3 anys.

Et Pot Interessar