24.9 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

EL 14 DE MAIG TORNEN “LES QUINTAES” DE L’ALQUERIA DE LA COMTESSA

L’Alqueria de la Comtessa torna a celebrar “les Quintaes” el 14 de maig. L’última vegada que es va fer va ser l’any 2019 i es van reunir fins a 69 quintes diferents amb quasi mil persones.

L’èxit va ser tan gran que només s’ha tornat a poder, s’ha organitzat aquesta idea que va sorgir en un principi per a recaptar diners per a les capitanies de Moros i Cristians de l’Alqueria de la Comtessa.

Aquest any s’han apuntat quintes des de l’any 1936 fins a la quinta del 2003, en total 420 persones, les quals podran gaudir de la següent programació: a les 9:00 h esmorzar de quintes (cada quinta ha triat el lloc i va a càrrec de cada una d’elles); a les 12:00 h concentració de quintos al carrer Sant Jaume (eixida cavalcada Aurora); a les 12:30 h cercavila de quintos pels carrers del poble (la cercavila s’organitza per quintes, de les més majors a les més joves, acompanyada de la xaranga Xequin i la banda de música del Real de Gandia); a les 14:00 h dinar de quintos al Parc de l’Oest; i a les 16:30 h discomòbil.

L’esdeveniment està organitzat per “València no Duerme” junt amb les comissions de festes (El Crist, L’aurora, Els Lluïsos i Moros i Cristians) i la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa. I el preu per persona que han pagat els interessats ha sigut de 30 € amb el que els entra: la cercavila amb xarangues, el menjar, les samarretes i la discomòbil.

“Teníem ganes de tornar a la normalitat i que millor manera de fer-ho que celebrar les Quintaes. Aquest any és especial perquè després de la pandèmia, el fet de celebrar aquest esdeveniment ajudarà a les festes patronals i les seues comissions per tal de tornar a fer les festes del Crist, de L’Aurora i dels Lluïsos, com abans. O almenys això esperem” ha afegit l’organització de Moros i Cristians

Articles relacionats