EDUCACIÓ PREVEU 400 AULES MÉS EN L’ARRANJAMENT DEL PROPER CURS

“Tots els xiquets que estiguen matriculats i cursant els seus estudis en Infantil o Primària en qualsevol centre sostingut amb fons públics continuaran en el seu centre. S’havia estat dient molt temps que anàvem a tirar als xiquets de les escoles, però és tot al contrari”.

Així ho ha remarcat el conseller d’Educació, Vicent Marzà, que ha donat a conèixer la proposta d’arranjament escolar feta pel seu departament en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat pel secretari autonòmic del ram, Miguel Soler.

Per nivells educatius, haurà 88 aules més en Educació Infantil (+26 a Alacant; +22 a Castelló i +40 a València); 205 en Primària (+50 a Alacant; +33 a Castelló i +122 a València); i 111 en Educació Especial i Comunicació i Llenguatge, les que més han crescut proporcionalment, (+20 a Alacant; +31 a Castelló i +60 a València).

Des del departament de Campanar han cridat l’atenció sobre les diferències d’este arranjament –el primer del “govern del Botànic”, ha precisat el conseller– respecte dels de l’anterior equip del PP. En este sentit, Marzà ha recordat que l’arranjament amb el qual es va estrenar l’exconsellera popular María José Català “hi va haver 408 aules menys mentre que el curs que ve haurà 404 més”.

Entre els criteris que sostenen el nou arranjament, Vicent Marzà ha destacat la baixada de les ràtios, que seran en primer d’Infantil 25 alumnes, en primer d’ESO, i en primer de Batxillerat, 35. A més, en una sèrie de localitats ha estat possible abaixar encara més la ràtio, fins a 23. Això implicarà al seu torn un augment “històric” de la plantilla docent que ha xifrat en bastant més d’un miler de docents.

Després de preguntar-li pels concerts en Batxillerat, Marzà ha assenyalat que es “aplicarà la llei” i els centres hauran d’informar a les famílies que per tindre concert per a una unitat d’este nivell cal arribar a una ràtio mínima.

D’altra banda, en la roda de premsa a Marzà se li ha després de preguntar-li per una recomanació del Síndic de Greuges sobre l’ús de les llengües cooficials en les comunicacions dels centres educatius per la queixa d’un pare. Sobre esta qüestió, el titular d’Educació ha dit que “els centres saben perfectament com s’han de comunicar” i ha comentat que este tipus de “problemàtiques aïllades no marquen la pauta”.

Un projecte d’alumnes del col·legi Esclaves de Benirredrà és seleccionat per al congrés SIMO