15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Educació inicia el període d’admissió per als cursos d’especialització d’FP

– L’admissió en els 10 cursos d’especialització que s’ofereixen el pròxim curs en 32 centres educatius estarà oberta fins al pròxim 16 de juliol

– Ofereixen formació tècnica en sectors emergents com ara la fabricació en 3D, cultius cel·lulars, intel·ligència artificial i ‘big data’

– Tota la informació sobre el calendari d’admissió i matrícula està en el web

 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat el calendari d’admissió i matrícula en els 10 cursos d’especialització d’FP que s’oferiran el pròxim curs 2021-2022 en 32 centres educatius públics de tot el territori valencià. Els coneguts com a ‘màsters’ de la Formació Professional són cursos d’especialització dirigits a persones titulades en FP de grau superior o mitjà que, amb una duració d’entre 600 i 720 hores, imparteixen formació d’avantguarda en sectors econòmics emergents.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat l’impuls que s’ha realitzat en aquests estudis: “En un any hem doblat el nombre de ‘màsters’ d’FP amb cinc noves titulacions amb 700 places”.

“Els ‘màsters’ de l’FP”, continua Marzà, “són una oferta necessària per a donar resposta d’especialització en sectors econòmics emergents i innovadors que tenen establit teixit productiu al nostre territori i, per tant, una oportunitat de feina segura i en bones condicions laborals per a les persones que els cursen”.

S’ofereixen en grups reduïts, d’entre 11 i 20 alumnes, amb una formació tècnica avançada en sectors com ara la fabricació en 3D, cultius cel·lulars, intel·ligència artificial i ‘big data’, vehicles elèctrics, ciberseguretat, desenvolupament de videojocs i realitat virtual.

Són un total de 10 cursos que s’oferiran el pròxim curs en 32 centres educatius públics de 21 municipis, 9 d’aquests de les comarques d’Alacant, 2 de les comarques de Castelló i 10 de les de València.

A les comarques d’Alacant s’impartiran 6 dels 10 cursos d’especialització. S’ofereixen un total de 360 places repartides per 11 centres educatius d’Alacant, Alcoi, Benidorm, Elda, Elx, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, la Vila-Joiosa i Villena.

En el cas de les comarques de Castelló, s’ofereixen tres dels deu ‘màsters’ de l’FP. Són un total de 80 places repartides per 4 centres educatius de Benicarló i Castelló de la Plana.

A les comarques de València s’ofereixen els 10 cursos. En total sumen 360 places repartides per 17 centres d’Algemesí, Alzira, Cheste, Gandia, Mislata, Ontinyent, Quart de Poblet, Sagunt, Tavernes de la Valldigna i València.

Calendari d’admissió i matrícula

Les persones titulades en grau superior o grau mitjà d’FP interessades tenen tota l’explicació sobre els requisits i terminis per a optar a una de les 700 places de formació gratuïta que s’ofereixen per al pròxim curs en la resolució que s’ha publicat en el DOGV (consultar ací).

El període d’admissió ja està obert i acaba el divendres 16 de juliol a les 23.59 hores. Tota la tramitació de la sol·licitud de plaça és telemàtica i s’ha de fer a través d’Internet (consultar ací).

Les llistes provisionals d’admesos, exclosos i en llista d’espera es publicaran en l’enllaç anterior el 27 de juliol. El període de reclamació a les llistes provisionals serà del 27 al 30 de juliol mitjançant correu electrònic (sfp@gva.es). El 3 de setembre, també en l’enllaç web de l’admissió, es publicarà la llista definitiva de persones admeses i s’obrirà un període de reclamacions a les llistes definitives del 3 al 6 de setembre, mitjançant correu electrònic.

Els centres educatius publicaran en el tauler d’anuncis respectiu les llistes definitives el 10 de setembre i la matrícula serà presencial, entre el 13 i el 17 de setembre, en els centres educatius en els quals l’alumnat haja sigut admés. Les classes començaran el divendres 1 d’octubre i acabaran el dimecres 15 de juny de 2022.

Quins són els 10 cursos d’especialització i on s’ofereixen?

Per al pròxim curs 2021-2022, els cursos d’especialització d’FP s’amplien amb cinc nous títols: un d’aquests és el de Fabricació additiva mitjançant l’ús d’impressores 3D, que s’ha implantat al CIPFP Vicente Blasco Ibáñez de València.

Una altra novetat és el curs d’especialització en Desenvolupament de videojocs i realitat virtual. S’oferirà a l’IES Font de Sant Lluís de València i també a l’IES María Enríquez de Gandia.

De nova implantació és també el curs d’especialització en Intel·ligència artificial i ‘big data’. Es podrà estudiar a l’IES Severo Ochoa d’Elx, a l’IES El Caminàs de Castelló de la Plana i també al CIPFP de Mislata i a l’IES Abastos de València.

El curs d’especialització en Cultius cel·lulars, que s’ofereix a l’IES Jorge Juan de Sagunt, arriba per primera volta al sistema educatiu valencià d’FP. És una titulació molt demandada pels laboratoris biomèdics i biotecnològics, així com per la indústria biofarmacèutica.

La cinquena novetat és el curs d’especialització en Manteniment en seguretat de vehicles híbrids i elèctrics, que tracta de donar resposta a un sector emergent que demanda personal tècnic molt especialitzat. Aquesta és l’única de les cinc noves titulacions a les quals es pot accedir des d’un títol d’FP de grau mitjà. S’oferirà a l’IES la Torreta d’Elx i al CIPFP de Cheste.

Aquests cinc títols se sumen al catàleg de cinc titulacions que la Conselleria ja ha implantat en el curs 2020-2021 amb èxit en 7 centres i que el pròxim curs 2021-2022 s’amplien a 19 centres més.

Un d’aquests és el curs de Fabricació intel·ligent, dirigit a potenciar la innovació industrial; aquest curs s’ha oferit a l’IES Cotes Baixes d’Alcoi i el pròxim curs s’oferirà també en 5 instituts més: l’IES Antonio José Cavanilles d’Alacant, l’IES Marcos Zaragoza de la Vila Joiosa, l’IES Antonio Navarro Santafé de Villena, l’IES Bernat de Guinovart d’Algemesí i l’IES La Valldigna de Tavernes de la Valldigna.

El curs d’especialització en Ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació i la comunicació s’ha oferit en el curs 2020-2021 en l’IES Severo Ochoa d’Elx i en el CIPFP Mislata. El pròxim 2021-2022 continua oferint-se en aquests dos centres i s’amplia a 7 instituts més: CIFP Batoi d’Alcoi, IES Pere Maria Orts de Benidorm, IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig, IES El Caminàs de Castelló de la Plana, IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, IES Camp de Morvedre de Sagunt i IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna.

El curs d’especialització en Ciberseguretat en entorns de les tecnologies d’operació, dissenyat per a afavorir tant la digitalització com la seguretat en les instal·lacions industrials automatitzades, s’oferirà el pròxim curs en 3 centres: l’IES Antonio José Cavanilles d’Alacant, el CIPFP Luis Suñer d’Alzira i l’IES Jaume I d’Ontinyent.

En aquest curs que acaba de finalitzar s’ha oferit el curs d’especialització de Fleca i brioixeria artesanals tant al CIPFP de Cheste com al CIPFP Ciutat de l’aprenent de València. Aquest ‘màster’, l’únic dels ja implantats a què es pot accedir des d’un grau mitjà d’FP, el pròxim curs continuarà oferint-se als dos centres esmentats i s’ampliarà a quatre centres més: CIPFP Valle de Elda d’Elda, IES Cap de l’Aljub de Santa Pola, CIPFP Benicarló i CIPFP Costa de Azahar de Castelló de la Plana.

Finalment, el curs d’especialització en Digitalització del manteniment industrial, que ja s’ha implantat amb gran acceptació aquest curs en el CIPFP Faitanar de Quart de Poblet, continua oferint-se el pròxim curs 2021-2022 en aquest centre de l’Horta Sud.

Articles relacionats