15 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Educació activa el 3 de juliol l’admissió per al pròxim curs a les 24 EOI valencianes

– El termini de sol·licitud d’admissió és fins al 14 de juny i es pot fer de manera ràpida i àgil en ‘telematricula.es’

– El període de sol·licitud d’admissió per a cursos gratuïts d’idiomes per al professorat valencià s’inicia aquest dijous

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (DOGV) el calendari i el procés d’admissió i de matriculació per al curs 2020-2021 dels diferents ensenyaments d’idiomes que s’imparteixen a les escoles oficials d’idiomes (EOI) valencianes. En l’enllaç següent es pot consultar tota la informació detallada sobre el procediment: consultar aquí.

Per a l’alumnat matriculat a les EOI durant el curs 2019-2020, i l’alumnat que ha superat una prova de certificació o prova homologada, el termini de sol·licitud d’admissió estarà obert del 3 al 14 de juny. Aquesta s’ha de fer telemàticament en la web ‘telematricula.es’. El sol·licitant pot escollir un màxim de tres idiomes i fins a 50 combinacions horàries amb la possibilitat de seleccionar diverses escoles.

El procediment és ràpid i àgil. A partir del 3 de juliol les persones que vulguen sol·licitar l’admissió s’han de generar la clau per a fer la tramitació telemàtica en la finestra ‘clau admissió’ de ‘telematricula.es’.

Es demanarà el número de DNI de la persona sol·licitant, el número de suport IDESP (codi de 9 lletres i números que hi ha en el DNI), la data de naixement de la persona sol·licitant, l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

La ciutadania estrangera, que no té DNI, ha d’omplir les mateixes dades però amb el seu NIE. A banda de posar el NIE, cal omplir una casella amb el número de suport IXESP (codi inclòs en les targetes d’estrangers i permisos de residència), així com la data de naixement de la persona sol·licitant i l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

A partir d’ací es pot fer tota la tramitació telemàtica des de casa en la finestra ‘procés d’admissió’ del web ‘telematricula.es’ en l’apartat dedicat a EOI, i els sol·licitants es poden també descarregar un manual d’instruccions per a fer cada pas.

El mateix 3 de juliol es publicaran les vacants provisionals, i el 17 de juliol es podran consultar telemàticament els resultats de l’adjudicació de vacants per a l’alumnat.

Una vegada establit l’ordre, els candidats i candidates que hagen obtingut plaça han de formalitzar la matrícula durant el període del 20 de juliol al 9 de setembre. Dins d’aquest període, cada EOI ha d’establir, i publicar en la seua web, el calendari concret de formalització i lliurament de la documentació requerida per a completar la matrícula.

A més, els dies 10 i 11 de setembre les EOI matricularan físicament amb cita prèvia l’alumnat que haja quedat en llista d’espera en l’adjudicació del 17 de juliol, segons l’ordre assignat per l’assistent telemàtic. Del 15 al 17 de setembre s’obrirà el segon període d’admissió i matriculació corresponent a la convocatòria extraordinària de les vacants d’idiomes i cursos disponibles.

Cursos gratuïts de llengües per al professorat

El període de sol·licitud d’admissió per al professorat PIALP de nou ingrés estarà obert des de l’11 fins al 22 de juny a través de l’enllaç consultar ací. L’alumnat dels cursos presencials durant el curs acadèmic 2019-2020 ha de realitzar la sol·licitud d’admissió a través de l’assistent telemàtic sense fer la sol·licitud prèvia en la plataforma OVIDOC.

La matrícula per a cursos en línia, tant per a professorat de nou ingrés com per a l’alumnat que haja superat el curs anterior, s’ha de formalitzar abans del 8 de juliol.

Per quart any consecutiu, les EOI acullen una part del Pla integral d’aprenentatge de llengües per al professorat per a millorar el seu nivell d’anglés i valencià, amb l’objectiu de garantir progressivament la formació en llengües del professorat. Així, podran rebre formació en idiomes de manera gratuïta en anglés i en valencià, fins al nivell C1. El professorat també podrà optar a cursos en línia del B2 i C1 d’anglés i C1 de valencià.

Podrà optar a aquests cursos tot el professorat en actiu, tant funcionaris de carrera com interins, de centres públics, i també personal docent de centres concertats.

Proves de nivell

D’altra banda, l’alumnat que acredite un domini suficient de les competències d’un idioma es pot incorporar a qualsevol curs o nivell si supera una prova de nivell. La inscripció a aquesta prova es podrà efectuar de l’11 de juny al 16 de juny per a la convocatòria ordinària, i de l’1 al 6 de setembre per a la convocatòria extraordinària. Cada escola ha de publicar el calendari per a fer-la, però, en qualsevol cas, els resultats s’han de fer públics abans de les 22 hores del dia 10 de juliol en convocatòria ordinària, i del dia 16 de setembre en convocatòria extraordinària per a poder inscriure’s en el període d’admissió corresponent.

Cal recordar que les EOI ofereixen cursos curriculars presencials i en línia, cursos intensius i cursos formatius complementaris orientats al treball de la destresa oral, a grups d’iniciació, grups per a preparar les proves de certificació o grups de perfeccionament.

Articles relacionats