15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Dones en lluita per la igualtat

lorena igualtat
La vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, i altres membres corporatius, ha presentat el mural ‘Dones en lluita per la igualtat’, de l’artista Toni Espinar, situat a la paret lateral de l’IES Ausiàs March.
Els representants institucionals han estat acompanyats de la comunitat educativa del centre. L’alumnat ha llegit les biografies i textos de les dones protagonistes de l’obra, destacades per la seua lluita per la defensa de la igualtat, els drets i llibertats de les dones: Hipàtia d’Alexandria, Marie Curie, Emma Goldman, M. Montessori, Rosa de Luxemburgo, Clara Campoamor, Victoria Kent, M. Zambrano, Simone de Beauvoir, Violeta Parra, les 13 Roses, Angela Davis, Patti Smith i Maria Mercè Marçal.
El mural s’emmarca dins el projecte municipal Serpis Urban Art Project i està patrocinat per les àrees de Gestió Responsable del Territori, Polítiques amb la Ciutadania i Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

homenatge tres dones Gandia

Tres dones significatives

D’altra banda, la Casa de la Marquesa va acollir este dijous la tercera edició de l’Homenatge a 3 dones significatives de Gandia: Rosa Genís (fundadora de l’Associació de Malalts d’Alzheimer), Miriam Pérez (mestressa i activista social) i Carmen Teresa (religiosa d’Abat Solà vinculada a la defensa dels interessos socials). En nom de Carmen Teresa recollia el premi una altra germana d’Abat Solà, Visititación.

L’acte estava organitzat per l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament.

Trenta minuts abans, s’inaugurava al Palau Ducal dels Borja l’exposició “Punto y seguido. La trata no es el final”, per tal de demostrar la situació de les víctimes del tràfic de dones i denunciar la indiferència social. Està organitzada per Villa Teresita, SJM, Fundación Amaranta, Cáritas i Delegación Migraciones Cátedra Scholas UCV.

Articles relacionats