15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Dona a llum a un bebé sa després de contraure la covid 19 i estar ingressada amb ECMO 

– Ianula Antonio va estar ingressada prop d’un mes en Reanimació i va necessitar respiració extracorpòria durant quasi dues setmanes

– Marcus ha nascut quasi al final de la setmana 37 amb 2.800 grams de pes i es troben els dos en bon estat de salut

Ianula Antonio va ingressar a l’Hospital La Fe amb pneumònia bilateral per COVID-19 a mitjan mes de gener de 2021, embarassada de 22 setmanes. Després d’una complicació respiratòria greu va haver de ser ingressada en el servei de Reanimació, on va requerir respiració extracorpòria per dispositiu ECMO durant quasi dues setmanes. Quasi al final de les 37 setmanes de gestació, va nàixer Marcus, amb 2.800 grams de pes i bon estat de salut.

Diàriament, durant aquestes setmanes, un equip multidisciplinari format tant per especialistes en Reanimació i Pneumologia com per Obstetrícia i Ginecologia, a més de personal d’Infermeria, passava part dues vegades al dia a la seua família.

Tal com ha afirmat Alfredo Persales, director de l’Àrea Clínica de la Dona de l’Hospital La Fe, “la situació era de risc extrem per la gravetat de la malaltia, les setmanes de gestació, insuficients per a una viabilitat amb garanties de salut, i s’afegia la dificultat de no poder posar-la en posició boca avall per als seus pulmons es recuperaren millor. No obstant això, esperàvem que millorara el seu estat, al mateix temps que féiem el possible per la seua salut de la mare i el bebé”.

Pilar Argente, directora de l’Àrea Clínica d’Anestèsia i Reanimació de l’Hospital La Fe, ha afegit que “l’equip està format per professionals amb experiència i bona formació en el tractament de pacients amb ECMO, la qual cosa ha fet possible que Ianula haja tirat avant”.

Actualment, Ianula té seqüeles degudes a la COVID-19 (molèsties a les cames), però el seu estat general és bo i tant ella com el bebé es troben bé.

Articles relacionats