31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

DOL A CASTELLÓ PER LA MORT DE DOS SENDERISTES A LA TINENÇA DE BENIFASSÀ

Al voltant de 70 persones van participar en les tasques de rescat dels tres senderistes que van desaparèixer a l’interior de la província de Castelló, concretament al terme municipal de Castell de Cabres, on en el transcurs d’ahir de vesprada van poder ser localitzats amb el resultat d’una persona ferida i dues mortes.

En concret, van intervindre 14 bombers del Consorci de Castelló, 22 bombers forestals de la Generalitat Valenciana, 7 bombers voluntaris, 3 agents mediambientals, 4 policies autonòmics, 8 guàrdies civils, el personal del Centre de Coordinació d’Emergències de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i els pilots dels dos helicòpters de la Generalitat Valenciana.

Pel que sembla, els senderistes van iniciar dissabte una ruta per la Tinença de Benifassà i cap a les 00.10 hores van telefonar al 112 alertant que s’havien extraviat a una distància d’uns cinc quilòmetres de la població de Castell de Cabres. En esta comunicació han indicat que una d’estes persones presentava símptomes d’hipotèrmia.

El dispositiu de recerca es va activar i els efectius van estar fent la recerca fins que les condicions atmosfèriques ho van permetre. La recerca es va reprendre a primera hora d’este matí amb els helicòpters de la Guàrdia Civil i de la Generalitat rastrejant la zona fins que es va poder trobar el primer rescatat que va ajudar, després, a les tasques de rescat de les seues dos companyes que van ser localitzades després sense vida. El senderista ferit ha estat traslladat a l’Hospital General de Castelló.

Articles relacionats