20.5 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Doblet per al CA Safor Teika en el Campionat Provincial Absolut de Clubs

 

• El club ‘groguet’ aconsegueix per primera vegada una victòria conjunta dels dos equips, xics i xiques, en aquest campionat. La competició es va disputar diumenge passat a Gandia.

• Andrea Abad va ser segona en la categoria absoluta femenina en el Cross de Vila-real.

El Club d’Atletisme Safor Teika va guanyar amb els dos equips, el femení i el masculí, el Campionat Provincial Absolut de Clubs en Pista Coberta, celebrat diumenge a la pista Toni Herreros de Gandia. El podi masculí i el femení el van completar el València Club d’Atletisme, que va ser segon, i el CA Torrent, tercer, fent també doblets.

El campionat forma part de la temporada d’hivern, però es va haver de celebrar a l’aire lliure perquè continuen les obres de remodelació del pavelló cobert Lluís Puig de València.

Era la primera vegada que, en aquest campionat, tots dos equips del Club d’Atletisme Safor pujaven al més alt del podi de forma conjunta. Sí que s’havia aconseguit la victòria amb els xics, de fet aquesta era la quarta consecutiva per a ells, i les xiques havien pujat al podi, però no la de tots dos al mateix temps. Va ser a més la primera vegada que l’equip femení va guanyar en un provincial absolut al València CA.

Cal destacar dues marques, que són rècord absolut del club; una de Laura Castillo, atleta recentment incorporada procedent de Silla, que va córrer els 200 metres llisos en 24.64 segons, batent un rècord de 1997; i una altra la del relleu femení 4×400, amb 4:01.91.

Respecte de l’equip masculí, van ser primers en les seues proves Xavi Cabanilles (3.000 ml), Raúl Bellón (alçada) i Rubén Mayor en pes. Van quedar segons Adrián Paños (400 ml), Sergio Palomino (perxa), David Fernández (llargada) i Andreu Almenar en triple salt. Va ser tercer Remi Pichon en els 200 ml.

També hi van participar Eneko Cernuda (60 ml.), Laertes Peña (60 ml.), Jordi López (60 ml.), Borja Ortiz (200 ml.), Louis Dieumegard (400 ml.), Luis Simón Alarcón (800 ml.), Marc Carbonell (800 ml.), Óscar Martínez (1.500 ml.), Joel Camarena (3.000 ml.), Daniel Aranda (60 mt.), i l’equip de rellevistes 4×400, format per Jordi López, Eneko Cernuda, Luis Simón Alarcon i Louis Dieumegard.

Entre el combinat femení, van guanyar les seues proves Laura Castillo (200 ml.), Andrea Tirado en pes, i l’equip de rellevistes 4×400, format per Iris EstruchNayade LujánAlexia Pedrós i Camilla Pagani. Quedaren segones; Camila Estrebou (60 ml.), Nayade Luján (400 ml.) i Ariadna Gil en perxa. Van ser terceres; Iris Soler (400 ml.), Paula Campos (1.500 ml.), Elena Martínez (60 mt.) i Valeria Ferrer en alçada.

També participaren Binta Kelle Watt (60 ml.), Marina Ming (60 ml.), Aitana Moreno (60 ml.), Camil·la Rodríguez (200 ml.), Lisaura Aguilera (400 ml.), Júlia Estruch (800 ml.), Andrea Tirado (1.500 ml.), Daniela García (3.000 ml.), Almudena de Quero (60 mt.), Nikole dos Santos (llargada) i Nayara Vila en triple salt.

La propera competició per equips serà dissabte, 21 de gener, amb l’autonòmic de clubs al Lluís Puig.

Cross de Vila-real

D’altra banda, diumenge es va celebrar el Cross del Vila-real, puntuable per al Campionat Autonòmic de Camp a Través 2023. Andrea Abad va ser segona en la categoria absoluta, i el Club Atletisme Safor va aconseguir cinc podis més en altres categories: Àngels Ferrando (segona en Sub14), Lluna Villar (primera en Sub16), Jacobo Ramírez (primer en Sub16), Neus Sansaloni (primera en Sub 20) i Carla Breco, que va ser primera en Sub23.

Articles relacionats