DIVERSES ASSOCIACIONS ES QUERELLEN CONTRA L’ARQUEBISBE PER FOMENTAR L’ODI

El col·lectiu Lambda, d’altra banda, ha transformat les declaracions del cardenal arquebisbe de València sobre «l’imperi gai» en una sèrie de samarretes amb el lema ‘Sent la Força’ que vendran per a la manifestació del Dia de l’Orgull LGTBI que es celebrarà este 18 de juny a València.

Així ho ha explicat este dijous en una roda de premsa la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, qui ha assegurat que el col·lectiu presentarà este divendres la denúncia anunciada contra Cañizares pels seus «condemnables declaracions contra les persones homosexuals i el moviment feminista» -en relació amb les paraules del purpurat sobre «l’imperi gai» i la seua invitació a «desobeir» les lleis d’identitat de gènere-. Des del col·lectiu han assenyalat que «no és coincidència que des d’estes declaracions hagen augmentat els actes homòfobs».

Des de Lambda han assenyalat que les paraules de Cañizares estan «plenes d’odi», són «homòfobes i masclistes que només fan que incitar a l’odi contra aquelles persones que no entren dins dels arcaics models que defensa la jerarquia catòlica».

La denúncia que presentarà el col·lectiu està amb el suport de 40 entitats i associacions, entre les quals destaquen organitzacions pels drets de les persones LGBTI valencianes i de la resta d’Espanya, els sindicats CCOO, UGT, Intersindical Valenciana i el BEA; el PSPV, Compromís, UPYS i València en Comú i el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana.

Alhora, entre el 8 i el 12 de juny es celebrarà la segona edició del festival ‘Mostra la Ploma’, de curts i documentals LGTBI a la Filmoteca i Las Naves. Esta mostra també estarà en Carlet (València) dissabte 4 i a Manises (València) dimarts 14.

A més, el dia 12 es celebrarà una ‘Pekefesta’ amb jocs infantils i tallers a l’antic curs del riu Túria. D’altra banda, entre el 9 i 19 de juny es farà el Castelló LGTBI Queerfest a Almassora, Castelló i Benicàssim i el dissabte 23 de juliol es farà l’Orgull LGTBI d’Alacant i el Gandia Beach Pride.

Et Pot Interessar