22.8 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

Divendres 5 d’abril continua el grup de conversa a la Biblioteca, amb Maria Josep Escrivà

Divendres 1 de març va tindre lloc a la Biblioteca Municipal de Rótova la segona sessió del grup de poesia que coordina Maria Josep Escrivà i que es reunix mensualment per conversar de manera relaxada i sense més finalitat que la de recrear-se en la percepció del món des de la
profunditat de matisos que ens aporta la paraula poètica.

En esta ocasió, hi va estar present la poeta saforenca Christelle Enguix, que va participar en el grup amb la lectura i el comentari d’algun dels poemes que formen part del seu llibre Tot el blat (Godall, 2016): idoni per posar l’accent en la importància de tractar un tema compartit universalment, com és l’experiència de la maternitat, amb una manera de dir allunyada de tòpics i d’estereotips. Un dels poemes comentats fou este, en el qual la cadència rítmica pot suggerir els tempos de les contraccions i les dilatacions en el moment d’un part.

Tot és a punt. Les mans alades
i l’anhel, la veu rompuda
i l’aigua, la flama atordida
i el misteri, l’espenta titànica
i els pètals, el ventre il·luminat
i l’aire, l’arrel sagrada
i la llet. Tot. Tot és a punt.

En la tercera sessió, que tindrà lloc divendres 5 d’abril, està previst dedicar una primera hora a lectura i conversa a partir d’algun poema de V. A. Estellés, del qual celebrem en l’any 2024 el centenari del naixement (Cent d’Estellés #100Estellés). La darrera mitja hora de la trobada es dedicarà a la pràctica de l’escriptura poètica, tot posant l’atenció en alguns suggeriments per a optimitzar-la.

  • Grup de conversa sobre poesia de Rótova. 3a sessió
  • Divendres 5 d’abril, 18.30 hores. Biblioteca Municipal de Rótova

 

Articles relacionats