5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

La Diputació executa millores a la Fonteta de la Quaresma de l’Alqueria

La Diputació de València ha realitzat tasques d’adequació en l’entorn de la Fonteta de la Quaresma, de l’Alqueria de la Comtessa, en el marc de les actuacions circumscrites al programa de Riscos Geològics de la institució provincial. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, acompanyant per l’alcalde del municipi i diputat de Mancomunitats i Comarcalització, Voro Femenia, ha visitat els treballs realitzats en aquesta demarcació, els quals han permès esmenar els despreniments que havien afectat aquesta zona.

Josep Bort ha subratllat que aquest tipus d’intervencions «resulten molt necessàries per poder aportar solucions, amb celeritat i de forma efectiva, a les problemàtiques que tenen fer front els municipis», ha explicat.

Així mateix, el responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha incidit en que «resulta difícil poder prevenir aquest tipus d’incidències i poder-les dotar pressupostàriament amb els recursos municipals, pel que la Diputació es veu amb l’obligació d’assistir les localitats a través d’eines àgils, especialment en aquells casos on existeix un risc per a la ciutadania», ha indicat Josep Bort.

Per la seua part, Voro Femenia ha subratllat que la Fonteta de la Quaresma «és part del patrimoni cultural dels veïns i veïnes de l’Alqueria de la Comtessa, on sovint acudeixen per a gaudir d’aquest entorn». L’alcalde ha aprofitat l’ocasió per a recordar que disposar d’aquest paratge «és una batalla que hem anat guanyant des de l’any 2001, quan el Consistori va poder adquirir la parcel·la i començar el seu condicionament». Un altre pas important es va donar en 2003 «moment en el qual aquesta àrea va passar de ser concebuda com a zona urbanitzable a territori forestal protegit, procedint a la seu progressiva potenciació mediambiental amb recursos de la Diputació de València».

En concret, el pressupost per a l’execució del projecte ha estat de 29.500 euros, dels quals la Diputació de València ha efectuat una aportació de 28.025 euros, mentre que els 1.475 euros restants han estat sufragats pel consistori de l’Alqueria de la Comtessa.

Prevenció davant nous despreniments

La coneguda com Fonteta de la Quaresma constitueix una àrea recreativa en un paratge natural localitzat en la cara nord de la muntanya El Rabat, la qual s’ha vist afectada recentment per una sèrie de despreniments.

En conseqüència, s’ha procedint al desbrossament de la zona, la retirada dels materials despresos així com a la instal·lació de 200 metres quadrats de xarxa de cables amb malla de triple torsió per a evitar que es tornen a repetir episodis d’aquesta índole. Així mateix, s’han escomès tasques de restauració i reposició dels marges de pedra calcària en sec; la substitució dels panells indicatius afectats pels despreniments; a més d’habilitar una barana amb travesses de fusta de ferrocarril a les parets de l’entrada a la font.

D’aquesta manera, aquest paratge que compta amb un còmode accés, taules i un porxo de fusta, convida novament a assaborir panoràmiques diferents de camps de tarongers i de colorit enfront la mar, a molt poca distància de la població. Amb un ecosistema muntanyós que descendeix i es fon amb els camps de tarongers a través de senzills pastius.

Articles relacionats