13.7 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Diego Moyua exposa una retrospectiva de la seua obra a Bellreguard

Una trentena d’olis, collages i obres de mitjà format conformen la retrospectiva que Diego Moyua (Oñati, 1970) inaugurarà demà dijous a les 20 hores a la Casa de Cultura de Bellreguard on hi romandrà fins al 6 de maig. L’artista basc, que va exposar en març de l’any passat Essència femenina, ha volgut agrair amb esta mostra dels seus treballs des de 2004 a 2017 la bona acollida que va rebrea Bellreguard.

Moyua ha fet de la dona el seu gran tema de treball i la retrospectiva inclou, per exemple, una col·lecció de rostres de diferents ètnies. L’artista basc confessa que la seua recerca de la veritat va començar «despertant els seus sentits i alçant l’ànima a l’aire. Després va arribar l’era del Renaixement i el principi d’un llarg caminar per l’experiència i el coneixement per abastir l’eterna saviesa del que vol fer realitat un somni». Ara, que afirma viure un somni de realitat, pretén transmetre el canvi que ha suposat per a la seua obra el descobriment de l’essència femenina com «la part més important de la seua existència, la més vital i la que ho pot tot».

Per tot això, la dona, que sempre havia present en les seus creacions, passa a ser el centre de la seua obra, «la musa que parla mitjançant les meues mans i vol tornar-li a les dones la dignitat i el lloc que els correspon per dret» amb la voluntat d’acostar amb l’art una nova visió del món que aconseguisca «un canvi que sols l’essència femenina pot aconseguir». L’artista basc ha exposat entre d’altres a la Shangai Fair Art o a la Bienal Internacional de Madeira.

Articles relacionats