DIANA MORANT FA UNA DEFENSA DE LA SOSTENIBILITAT I LA PROTECCIÓ DEL MEDI EN L’ACTE D’HISSADA DE LA BANDERA BLAVA

La platja de Gandia lluïx un any més les banderes que certifiquen la seua qualitat mediambiental i de serveis. Aquestes són, concretament, la Bandera Blava, la ISO 14001 i 9001 d’Aenor, la Q de qualitat que atorga l’ICTE, la Platja cardioprotegida i la certificació de Ecoplayas.

En l’acte ha participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques; el president de la Junta de Districte del Grau i la Platja, Miguel Ángel Picornell; el regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas; representants dels partits de l’oposició; i Jose Ramón Sánchez Moro, president d’ADEAC, que ha volgut participar en l’acte com a mostra del reconeixement a la nostra platja per ser una de les set que des de 1987 ha rebut el guardó en forma de Bandera Blava.

Diana Morant ha destacat que «en ple segle XXI hi ha valors que han d’estar presents en la nostra societat i que han de ser assumits pels governants perquè hem de col•locar en la nostra escala de valors la protecció del medi que ens envolta. En el passat es va posar preu al nostre entorn i medi ambient en lloc de posar-lo en valor i protegir-lo per convertir-lo en el nostre aliat per aconseguir el desenvolupament econòmic». «Hui hissem les banderes que reconeixen l’aposta d’aquest govern per la qualitat i sostenibilitat de la nostra platja. Les hissem amb una doble alegria per haver renovat aquests reconeixements i perquè hui celebrem 30 anys de Gandia com a platja amb bandera blava. Som una platja única gràcies al treball del Departament de Turisme d’aquest Ajuntament, de la Creu Roja, de la Policia Local i de tots els equips humans que treballen en el manteniment i neteja de la platja. Gandia no ha de perdre mai la seua aposta per la qualitat mediambiental i la posada en valor de la seua platja perquè és patrimoni de tots gandians».

Per la seua banda, Jose Ramón Sánchez Moro, president d’ADEAC, va voler agrair la col•laboració de «moltes persones que han fet possible el somni que el 1987, es va posar en marxa en forma d’una institució que reconegués les millors platges, la seua qualitat i serveis. No vam voler ser un distintiu temporal, vam voler posar en marxa un reconeixement de futur. En el cas de Gandia, van ser dels primers a acceptar aquest desafiament que suposa una exigència constant i una aposta ferma per la qualitat del litoral. És una responsabilitat que va obrir la porta a molts altres municipis que no hem de considerar els nostres competidors, ja que tots volem un món millor i més sostenible».

Senda Blava
Finalitzat l’acte de pujada de les banderes, les autoritats es van desplaçar fins al tram de la platja que també ha estat distingit amb el reconeixement de Senda Blava on el president d’ADEAC, va fer entrega a l’alcaldessa de la ciutat d’un diploma acreditatiu de la qualitat de la zona i on s’ha realitzat una plantació d’espècies autòctones en les dunes.

Per Diana Morant es tracta «d’un motiu més d’alegria. És un tram urbà de la platja que no tenia passeig marítim i on es va instal•lar al seu dia una passarel•la de fusta que ha permés regenerar un espai durar que no existia».
L’alcaldessa ha aprofitat l’ocasió per a anunciar la petició a l’Agència Valenciana de Turisme d’una ajuda per a «reparar i mantenir aquesta passarel•la que havia estat abandonada per tal que torne a lluir en les millors condicions».

Et Pot Interessar