Diana Morant anuncia que habilitarà un espai per a festivals musicals de gran format al polígon Benieto

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha anunciat que habilitarà un espai per a festivals musicals de gran format al polígon Benieto, on fins ara s’han celebrat dues edicions del festival Pirata Rock. 

Morant, acompanyada per Duke Abengózar i Javi Medina, en representació de l’empresa organitzadora del Pirata Rock, han anunciat aquest dimecres a la fira de turisme de Madrid (Fitur) les novetats del festival que per tercer any se celebrarà a  Gandia, els dies 18, 19 i 20 de juliol en el polígon Benieto.
“Gandia no solament ven els seus recursos naturals i patrimonials, sinó també aprofita per a presentar-li al món la seua completa oferta cultural i d’oci, en la qual incloem el Pirata Rock”, ha declarat Diana Morant, qui ha informat que enguany el Festival augmenta la seua aposta a la ciutat, ja que comptarà amb tres escenaris, zona d’acampada més àmplia i un cartell de 42 artistes enfront dels 27 de la passada edició. L’esdeveniment musical tindrà quatre artistes internacionals procedents d’Itàlia, Rússia, Bòsnia i l’Argentina.
L’alcaldessa també ha explicat que enguany s’introdueix l’estil ‘Indie’ i que hi haurà artistes d’art urbà en la zona d’acampada a més de tallers de ioga, pilates, malabars, etcètera
El Pirata Rock, està integrat en el circuit dels concerts de ‘Turisme Comunitat Valenciana’ denominat ‘Terra de Festivals’, dins de l’interés de la Generalitat de promocionar aquests esdeveniments musicals.
Morant ha destacat que l’Ajuntament de Gandia “ha demostrat des del primer moment la seua aposta pel Pirata Rock, perquè estem convençuts que és molt positiu per a la ciutat” destacant diversos motius: omple el centre de vida i música i dinamitza, s’integra en comerços, bars i establiments de tota mena, i l‘impacte econòmic calculat a la ciutat pels organitzadors ascendeix a 2,5 milions d’euros, un milió d’euros més que en l’edició anterior. A més, generaran 300 llocs de treball directes i 150 indirectes (repartidors, proveïdors externs, empresa d’autobusos, càmping…).
A més fomenta el Turisme Urbà. El fet que hi haja activitats musicals en el centre atrau els turistes de la platja, els qui poden descobrir la ciutat, el seu patrimoni, la seua cultura i la seua gastronomia.
Enriqueix la nostra programació cultural.
Per a aquesta nova edició, Pirata Rock vol enfortir-se i continuar creixent a Gandia. I això ho demostra la inversió que té previst realitzar l’empresa, que duplica la de l’anterior: un milió d’euros.
Morant ha incidit que les dades del Pirata i les seues previsions els han convertit en el que més gent atrau a Gandia de tots els que es realitzen l’any (40% de la Comunitat Valenciana i 60% de la resta d’Espanya), i destacat que el Festival es va tancar l’any passat amb 31.000 assistents i que la previsió d’enguany és superar els 51.000.
D’aquesta manera, el Pirata Rock espera consolidar-se entre els cinc Festivals més importants de la Comunitat Valenciana.
“A Gandia tornem a rebre’ls amb els braços oberts, i tornem a tendir-los la mà i a aportar-los totes les facilitats perquè puguen desenvolupar les seues activitats amb èxit i amb totes les garanties. I com no volem que se’n vagen, des de l’Ajuntament estem preparant un acord perquè el festival puga quedar-se més anys”, ha dit l’alcaldessa, qui ha anunciat que «després d’escoltar les seues peticions l’Ajuntament habilitarà un recinte de Festivals en el polígon Benieto molt més gran. Aquesta adequació del terreny no solament serà per al Pirata Rock, sinó que podrà acollir qualsevol tipus d’esdeveniment de gran format o festival en un espai que no genera molèsties als veïns”. La pròxima edició se celebrarà íntegrament en terreny públic.
Durant la roda de premsa també s’ha informat que la zona d’acampada, nominada en els premis FEST com una de les millors zones de càmping dels festivals de gran format en tota Espanya, s’establirà en el recinte firal.
Finalment l’alcaldessa ha anunciat part dels artistes que participaren en el Pirata Rock 2019 entre els quals destaquen Macaco, Nati Peluso, Lola Índigo, L’Habitació Roja, Talc, Sexy Zebras, El Gronxador Assassí o Boikot, entre altres.
Per part seua, Duke Abengózar ha destacat que aquesta edició creixerà en qualitat i quantitat. “Volem estar entre els cinc festivals de la CV i per això ampliem la zona d’acampada i incloem l’estil “Indie”. “Enguany volem que la zona d’acampada aconseguisca les 8.000 o 8.500 persones i a més estem plantejant-nos allargar un dia més l’activitat amb una Gala de fi de festa d’un parell d’hores on volem comptar amb un dels grups referents del rock a nivell nacional”.
Abengózar ha informat que a hores d’ara ja s’han venut un 70% d’entrades més que la passada edició i que esperen seguir en la línia de vendre entrades en totes les províncies d’Espanya. La previsió dels organitzadors és arribar al “sold out” mig mes abans de l’inici del Festival.

Et Pot Interessar