23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Diana Morant acudeix a l’acte institucional del Dia de la Comunitat Valenciana

– Diana Morant: “Amb el rigor que em toca per ser ministra de Ciència, fins que no hi haja evidència científica no puc fer afirmacions”

– D’altra banda ha acompanyat a  Josep Piera, Hector Cabrera i Miriam Martinez tots ells de la Safor i que han rebut la distinció de la Generalitat

Diana Morant 9 doctubre 2

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha assegurat aquest dissabte que encara haurem de conviure amb la mascareta “bastant de temps” en alguns entorns com els d’interior, però ha destacat que ja es pot retirar aquesta protecció al carrer i fer, “a poc a poc, una vida més normal”.

Diana Morant 9 doctubre 1“Amb el rigor que em toca per ser ministra de Ciència, fins que no hi haja evidència científica no puc fer afirmacions”, ha manifestat, i ha destacat que en aquests moments s’està estudiant “la seroprevalença que té la immunitat en el cos de les persones”.

Ha precisat que s’està inoculant la tercera dosi per als més vulnerables i caldrà veure com el sistema immune reacciona al pas del temps, perquè la incursió de les diferents variants de la Covid19 “ens ha col·locat en un escenari diferent”.

La ministra ha afirmat que caldrà conviure amb la mascareta en alguns entorns, com els d’interior, durant “bastant temps”, però en aquests moments la màscara es pot retirar al carrer, i a poc a poc, s’està fent “una vida més normal”.

Morant ha celebrat el reconeixement que la Generalitat Valenciana fa amb el lliurament de la seua Alta Distinció als equips de vacunació i a com col·lectivament s’ha fet front a una gran crisi.

Ha assegurat que la sanitat pública ha sigut “el gran matalàs, el gran múscul que tenia el nostre poble per a fer front” a la pandèmia. “Són els nostres grans herois”, ha dit.

De la ciència, ha dit que “ens ha salvat la vida”, amb la resposta de la vacuna, però també “donant certeses durant tot el procés a totes les preguntes que teníem”, i ha valorat la resposta de la ciutadania, que s’ha “acabat convertint en militant de la ciència, en creient de la ciència”.

“Som el país amb la taxa de vacunació més alta de tot el món, i això és gràcies a una bona programació en el sistema de vacunació, gràcies a la ciència, i gràcies als ciutadans i ciutadanes”.

Articles relacionats