13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Detinguts dos homes per robatoris amb violència pel mètode del “Tirón” a dones d’avançada edat

• La Policia Nacional ha detingut a dos homes per estirades a dones d’avançada edat

• En tres dels casos les víctimes van resultar amb lesions en ser arrossegades

• Es van recuperar part dels efectes de les víctimes a casa d’un dels detinguts a més de confiscar el ciclomotor

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat valenciana de Gandia a dos homes, de 39 i 40 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autors de cinc delictes de robatoris amb violència, per la modalitat del “tirón”, utilitzant un ciclomotor. En tres dels casos les víctimes van resultar amb lesions.

Les investigacions es van iniciar al febrer, en tindre coneixement els agents de diversos robatoris amb violència perpetrats en la localitat de Gandia, en els quals els sospitosos, a bord d’un ciclomotor, realitzaven “estirades” a dones d’avançada edat i sempre en horari vespertí.

Els sospitosos es feien amb les bosses de les dones, quan a bord d’un ciclomotor i circulant per damunt de la vorera, es col·locaven a la seua altura per a immediatament pegar-los una estirada de la bossa, fent-les caure a tres d’elles que van ser arrossegades pel sòl diversos metres, per la qual cosa van haver de ser ateses de diferents lesions.

Els investigadors van esbrinar que després dels robatoris amb violència tiraven les bosses en una zona determinada, quedant-se amb les targetes bancàries de les víctimes, que utilitzaven per a realitzar compres i pagaments en diferents establiments de Gandia i voltants.

Finalment els policies van localitzar i van detindre a un dels sospitosos en una localitat molt pròxima a Gandia, confiscant el ciclomotor amb el qual perpetraven els robatoris, que estava a nom del seu pare i dies després van detindre a l’altre implicat, recuperant el telèfon mòbil d’una de les víctimes. Al primer detingut se li va realitzar un registre domiciliari en el qual es van recuperar part dels efectes de les víctimes.

Els detinguts amb antecedents policials pels mateixos fets, han passat a disposició judicial que ha decretat el seu ingrés a presó.

Articles relacionats