23.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Detingut un home pel robatori amb violència a víctimes de 83 i 89 anys

• La Policia Nacional deté a un home que emprava gran violència sobre dones d’avançada edat per a robar-los

• Les víctimes de 83 i 89 anys respectivament van ser fortament llançades contra el sòl resultant lesionades

• Les seguia a poca distància i quan arribava a la seua altura les espentava fortament arrabassant-los les seues pertinences

• S’ha decretat el seu ingrés a la presó

Agents de la Policia Nacional van detindre divendres passat a Gandiaa un home de 35 anys, d’origen espanyol, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i intimidació, per abordar a dues dones d’avançada edat, 83 i 89 anys, quan transitaven pel carrer i després de pegar-los una forta estirada de la bossa i llançar-les contra el sòl eixir fugint a la carrera amb les seues pertinences. Ambdues van haver de ser assistides pels serveis sanitaris a conseqüència de les lesions patides en la caiguda. A més també va ferir a un testimoni dels fets que va intentar retindre’l.

Les investigacions es van iniciar en tindre coneixement els policies que s’havien comés diversos robatoris amb violència a persones d’avançada edat a Gandia.

Un d’aquests fets va tindre lloc el passat 28 de juliol quan una dona de 89 anys hauria sigut abordada mentre transitava pel carrer a plena llum del dia, per un home, el qual li va donar una forta estirada de la cartera que portava a la mà, arrabassant-li-la i llançant a la dona contra la vorera, la qual va resultar ferida i va haver de ser atesa pels serveis sanitaris.

Després de diverses perquisicions, els policies van esbrinar que una setmana després, una altra dona de 83 anys, la qual s’ajudava d’un bastó per a caminar també hauria sigut abordada per l’esquena de la mateixa manera i arrossegada brutalment contra el sòl per un home que va eixir fugint amb la seua bossa, resultant aquesta lesionada. A més, en la seua fugida, l’agressor també va lesionar a un vianant que va intentar retindre’l, escapolint-se del mateix i ferint-li en la nina amb una eina multiús. Havent de ser assistides totes dues víctimes pels serveis sanitaris.

Modus operandi

En el transcurs de la investigació, els agents van esbrinar amb la col·laboració de la Policia Local de Gandia la identitat del sospitós, constatant que en tots dos casos es tractava de la mateixa persona, així com que el modus operandi consistia a seguir a poca distància a les persones d’avançada edat i amb problemes de mobilitat i quan arribava a la seua altura les espentava fortament arrabassant-los les seues pertinences i fent que caigueren a terra causant-los lesions, eixint fugint a la carrera. Els fets eren comesos a plena llum del dia i emprant una gran violència.

Finalment, els agents després de localitzar al sospitós ho van detindre com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i intimidació i li van intervindre un telèfon mòbil que hauria sigut sostret. Es continuen amb les investigacions per al total esclariment dels fets.

L’arrestat, amb antecedents policials per fets similars, ha passat a disposició judicial, sent decretat el seu ingrés a la presó.

Articles relacionats