17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Després de més de 10 anys s’inicien les obres de finalització del ‘Centro Olivense’

Després de la signatura ahir de l’acta de replanteig, hui han començat les obres de finalització del ‘Centro Olivense’, després de més de 10 anys parades. A la signatura de replanteig estaven presents, per part del consistori, l’alcaldessa Yolanda Pastor i el regidor de Contractació, Joan Mata, l’arquitecte i l’enginyer municipals i tècnics del departament de Contractació; per part de la Conselleria de Cultura, el cap de la secció de supervisió i execució de projectes, Juan Francisco Castilla Conejo; i també l’arquitecte de les obres, Salvador Lara, i responsables de l’empresa constructora i de l’empresa de Seguretat i Salut.

Recordem que el passat 22 de setembre es va signar l’adjudicació de les obres d’acabament de l’edifici, per un import d’1.162.741,93 €.

L’obra serà finançada per la Generalitat Valenciana (633.437,39 €) i per l’Ajuntament d’Oliva (529.304,54 €). Finalment, la Generalitat ha concedit la pròrroga de la subvenció i l’Ajuntament no s’haurà de fer càrrec de tot l’import.

La finalització de les obres del ‘Centro Olivense’ ha estat un dels principals objectius del govern municipal des que va començar la legislatura. De fet, els contactes amb l’arquitecte original del projecte, Salvador Lara, d’Arquitera, i el seu equip es van iniciar al mes de juny.

El ‘Centro Olivense’ s’acabarà segons l’esperit original de recuperació de dos edificis històrics d’Oliva: el Palau dels Orduña, construcció senyorial d’estil barroc de finals del segle XVIII, i el ‘Centro Olivense’, d’arquitectura funcionalista, i construït a la dècada dels 50 del segle passat.

Amb la seua finalització, Oliva recuperarà un edifici emblemàtic en el mateix centre de la ciutat i estrenarà la gran Casa de Cultura que la ciutat necessita, i que inclourà des d’una gran Sala d’Exposicions fins al departament municipal de l’àrea.

Joan Mata, regidor d’Urbanisme, Patrimoni i Contractació de l’Ajuntament d’Oliva: Veure començar aquesta obra és molt emocionant. Després de tants anys, Oliva recuperarà un edifici històric, amb un gran valor sentimental per a molta gent de la ciutat. El treball arquitectònic i patrimonial de l’actuació és molt interessant fruit de la implicació de Salvador Lara, de l’empresa Arquitera, arquitecte original del projecte i professor de la UPV.

Yolanda Pastor, alcaldessa d’Oliva: “És una gran satisfacció poder anunciar que estem complint un dels principals compromisos que vam adquirir amb la ciutadania, com és l’acabament de les obres del ‘Centro Olivense’. Una de les nostres prioritats des del principi de la legislatura, que vam començar a gestionar només prendre possessió del càrrec. Vull agrair a totes les administracions, persones i corporacions anteriors el seu treball perquè el nou ‘Centro Olivense’ puga ser finalment una realitat.”

Un breu recordatori de la història de les obres del, ‘Centro Olivense’:

2009: La Conselleria de Cultura aprova el projecte i atorga la subvenció a l’Ajuntament.
2010: Comencen les obres de l’edifici.
2012: Es paralitzen les obres. Les prospeccions arqueològiques dutes a terme al Palau dels Orduña, i el valor històric de l’edifici, obliguen a acomplir un nou projecte modificat.
2014: Decret d’Alcaldia que certifica la paralització de les obres.
2016: Autorització de la Conselleria de Cultura del nou projecte modificat.
2022: Licitació de les obres, que queda deserta.
Juny 2023: Es contacta amb l’arquitecte del projecte i el seu equip. Es comprova que les obres poden finalitzar d’acord amb el projecte i el pressupost original.
Juliol 2023: S’aprova el modificat del pressupost municipal.
Setembre 2023: S’adjudiquen les obres a la mercantil CANTÓ OBRAS SLU.
Novembre 2023: Se signa l’acta de replanteig i comencen les obres.
Setembre-octubre 2024: Previsió de finalització de les obres i inauguració del nou ‘Centro Olivense’

Articles relacionats