15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Després de la treva del dilluns el coronavirus torna amb més força a la Safor

Fonts sanitaries locals han informat que el nombre de nous casos positius per coronavirus detectats, en les últimes 24 hores ha sigut de 75, ahir es van detectar només que 17 nous casos positius.

Aquests positius han sigut confirmats a través de proves PCR i test d’antígens. La tassa de positius sobre el total de proves realitzades, 530, ha sigut del 14,15%.

En aquests moments el nombre de persones ingressades a l’Hospital Francesc de Borja és de 35, i d’elles, 9 necessiten atenció mèdica a la Unitat de Vigilància Intensiva.

Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Ana Barcelo ha confirmat que en les últimes 24 hores s’han confirmat 2.341 nous casos de coronavirus i 1.371 altes hospitalàries en la Comunitat Valenciana i malauradament s’han produït 39 morts.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que “el 69,8% dels brots, hui dia, és d’origen social i el 41,2% afecta persones d’entre 35 a 64 anys”.

Barceló ha realitzat aquestes declaracions en la conferència de premsa oferida per a informar sobre les últimes dades sobre la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana.

La titular de Sanitat ha anunciat que compareixerà tots els dimarts mentre l’evolució dels esdeveniments ho aconselle per a donar resposta a la ciutadania i ha ressaltat: “doms conscients que ens trobem en un moment delicat i difícil,l i els valencians i valencianes necessiten que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública done resposta a les seues inquietuds i dubtes relacionats amb la pandèmia i el sistema sanitari públic”.

La consellera ha expressat la seua voluntat d'”oferir informació als ciutadans i ciutadanes, perquè puguen valorar a cada moment en quin punt ens trobem i cap a on anem, així com compartir la lluita solidària i col·lectiva contra aquesta pandèmia, amb la necessària complicitat de tots i totes”.

Segons Ana Barceló, “no hi ha millor manera d’avançar cap a l’objectiu comú de recuperar la vida social i econòmica que tant enyorem que la suma de la responsabilitat individual de cadascun”.

Segons les dades oferides per la titular de Sanitat, la Comunitat Valenciana ha registrat 2.341 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 75.004 persones. 

Per part seua, des de l’última actualització s’han registrat 1.371 altes a pacients amb*coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 68.978. En aquests moments hi ha 14.392 casos actius, la qual cosa suposa un 16,86% del total de positius.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.520.605.

Ocupació hospitalària

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.522 persones ingressades: 129 a la província de Castelló, amb 20 pacients en UCI; 520 a la província d’Alacant, 93 d’ells en l’UCI; i 873 a la província de València, 128 d’ells en UCI.

Respecte a l’ocupació hospitalària, la consellera ha detallat que “l’ocupació de pacients COVID en planta és del 14,8%, i del 54,7% la de pacients no COVID“. Quant a l’ocupació de l’UCI, Ana Barceló ha informat que “l’ocupació de pacients COVID se situa en el 36,5%, mentre que la de pacients no COVID és del 36,7%”.

Defuncions

D’altra banda, s’han registrat 39 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.972 persones: 287 a la província de Castelló, 684 en la d’Alacant i 1.001 en la de València.

Quant a les noves defuncions, la consellera ha detallat que 15 d’aquestes persones vivien en residències i tenien edats compreses entre els 77 i els 97 anys. Els altres 24 morts tenien edats entre 67 i 94 anys Així mateix, del total de persones mortes des de l’inici de la pandèmia, 664 eren residents d’un centre de majors.

Actualització de la situació en residències

En l’actualitat, la titular de Sanitat ha informat que hi ha algun cas positiu en 66 residències de majors (4 a la província de Castelló, 19 a la província d’Alacant i 43 a la província de València), 16 centres de diversitat funcional (5 a la província de Castelló, 3 a la província d’Alacant i 8 a la província de València) i 3 centres de menors a la província de València.

– Residents nous positius: 51

– Treballadors i treballadores nous positius: 17

– Residents que han mort: 15

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 9 residències en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 3 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Brots

En relació als brots, Ana Barceló ha informat que el 99,7% són autòctons, i el 0,3% d’altres comunitats autònomes. El 69,8% és d’origen social, el 14,3% en l’àmbit laboral i la resta correspon a altres àmbits.

Per franges d’edat, el 41,2% afecta persones d’entre 35 a 64 anys, el 25,7% correspon al grup d’entre 15 i 34 anys i el 18,9% al de majors de 64 anys. Així mateix, el 89,3% són brots de xicoteta magnitud (menys de 10 persones).

Per províncies, el 20% s’ha registrat a la província de Castelló, el 24% a la província d’Alacant i el 56% a la província de València.

59 nous brots.

Articles relacionats