18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

DESMANTELLADA UNA ORGANITZACIÓ DEDICADA A ROBAR EN CASES I FINQUES D’ALACANT I MÚRCIA

En els dos escorcolls practicats en Archena i Alcantarilla han confiscat nombroses eines, maquinària i electrodomèstics, que han sigut tornats als seus legítims propietaris, segons han informat fonts de la Delegació del Govern en un comunicat.

La Prefectura Superior de Policia Nacional i la 5a Zona de la Guàrdia Civil de la Regió de Múrcia van disposar la col·laboració recíproca d’especialistes dels dos cossos, amb l’objectiu d’aclarir el major nombre de delictes i anul·lar les futures activitats delictives de l’organització criminal, ara desmantellada.

Entre els seus principals objectius es trobava la sostracció d’eines de gran valor que traslladaven a un taller mecànic, propietat d’un dels sospitosos, on les emmagatzemaven per a, més tard, organitzar viatges en furgoneta fins al Marroc.

De la investigació es desprèn que desenvolupaven una intensa activitat delictiva amb una gran especialització, de tal forma que vigilaven els moviments dels propietaris d’habitatges i finques, obtenint informació concreta que els facilitava una planificació prèvia dels robatoris, el que els assegurava certa impunitat. Per a consumar els assalts utilitzaven eines específiques com ara cisalles i palanques, el que els permetia actuar de manera àgil i eficaç.

Una vegada obtinguts els indicis necessaris, els investigadors van sol·licitar els corresponents manaments d’entrada i escorcoll al domicili del líder de l’organització en Alcantarilla i en un taller mecànic ubicat en Archena, on han estat trobats i recuperats nombrosos efectes com ara grues hidràuliques, generadors elèctrics, motors, compressors i electrodomèstics que, una vegada reconeguts pels seus legítims propietaris, els han estat tornats.

Els arrestats, els objectes recuperats i les diligències instruïdes han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Mula (Múrcia), el titular del qual ha ordenat l’ingrés a la presó de huit dels detinguts.

Articles relacionats