DESARTICULADA UNA ORGANITZACIÓ DEDICADA A EXPLOTAR SEXUALMENT A DONES A GANDIA I BILBAO

Segons ha informat el cos policial en un comunicat, les dones havien d’ingressar els diners obtinguts pel seu treball en diferents comptes bancaris a nom de terceres persones, amb el que començava així el procés de blanqueig dels beneficis obtinguts amb l’activitat delictiva.

La recerca va començar quan agents especialitzats en el delicte de tracta d’éssers humans van localitzar a una víctima d’origen nigerià exercint la prostitució en els carrers de Gandia. Aquesta dona, després d’acollir-se a les mesures de protecció oferides pels efectius, va relatar com havia sigut captada en el seu país d’origen i portada a Espanya, on estava sent obligada a exercir la prostitució sota un clima de contínues amenaces, coaccions i pallisses.

L’organització captava a dones joves en situacions d’extrema pobresa amb falses ofertes de treball en l’hostaleria o en perruqueries, i els oferien una vida millor a Europa. Una vegada acceptaven aquestes ofertes, i prèviament al seu viatge, eren sotmeses a rituals de vudú amb la finalitat de controlar-les per part de l’organització.

Després del ritual, l’organització realitzava les gestions necessàries perquè les dones pogueren viatjar fins a Espanya, proporcionant-les documentació i bitllets d’avió. Les víctimes viatjaven amb documents falsos o amb documents reals pertanyents a altres dones també nigerianes i residents legals en algun país europeu.

Una vegada realitzat aquest tràmit els retiraven la documentació amb la qual havien viatjat i els explicaven que havien adquirit un deute entorn dels 50.000 euros per les despeses de viatge generats, que havien de saldar immediatament exercint la prostitució de carrer.

D’aquesta manera, l’organització començava a blanquejar els beneficis obtinguts de l’explotació de les dones, amb el que dificultava la identificació dels vertaders responsables i introduïen així els diners en el sistema financer legal.

Tot açò, unit a la por a patir represàlies i a ser expulsades i enviades de nou al seu país, les va impedir denunciar la seua situació a les autoritats i les va arrossegar a exercir la prostitució com a única manera de sobreviure.

Els agents han registrat un domicili en Madrid, durant el qual s’han intervingut nombroses llibretes de comptes bancaris en les quals es registren molts moviments d’efectiu, documents d’identitat, 1.500 euros en efectiu i diversos terminals de telefonia mòbil i suports físics de memòria externa -discs durs, tablets, pen drives, etc.- el contingut dels quals està sent analitzat per experts policials. L’operació continua oberta, per la qual cosa no es descarten noves detencions.

Et Pot Interessar