19.1 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Denuncien la venda per internet d’un producte miracle contra el coronavirus

– OCU denuncia la venda per internet d’un producte miracle contra el coronavirus

– L’empresa Edicions de Salut, Nutrició i Benestar, S.L. ofereix com a ganxo per a subscriure’s a les seues publicacions un oli essencial que cura el coronavirus

– OCU ha denunciat davant la AEMPS la venda d’aquest producte miracle

– Recomana als consumidors que extremen les precaucions davant ofertes similars de productes en relació amb el coronavirus

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat a l’empresa Edicions de Salut, Nutrició i Benestar S.L. que a través de la seua pàgina web www.saludnutricionbienestar.com ofereix com a ganxo per a la subscripció a la seua revista un oli essencial que serveix per a curar el coronavirus.

En la seua denúncia davant l’Agència Espanyola del Medicament i Producte Sanitari (AEMPS), l’organització adverteix que aquesta empresa, utilitza la crisi del coronavirus, per a intentar captar subscriptors a la seua revista, una publicació sobre suposades teràpies alternatives, la majoria d’elles sense aval científic.

OCU assenyala que, amb independència de l’ànim oportunista i irresponsable d’aquesta empresa, que no té escrúpols a utilitzar la por de molts ciutadans enfront de l’extensió de l’epidèmia com a ganxo per a per a vendre les seues publicacions, l’empresa incompleix clarament el Reial decret 1907/1996, de 2 d’agost, sobre publicitat i promoció comercial de productes, activitats o serveis amb pretesa finalitat sanitària en oferir un suposat remei secret que “ha demostrat ser eficaç enfront del coronavirus” sense cap mena de justificació ni aval científic.

L’Organització demana a l’Administració que vaig actuar amb la màxima duresa contra aquest tipus d’empreses que aprofiten les circumstàncies excepcionals en les quals ens trobem per a oferir aquest tipus de productes miracles amb arguments de xerraires.

En aquest sentit OCU recomana a tots els consumidors extremar la prudència davant les ofertes que pogueren rebre de productes de tota mena en relació amb el coronavirus o la quantitat ingent de faules que circulen a través d’internet i les xarxes socials. Recorda que no existeix cap mena de producte que frene, cure o reduïsca els efectes del coronavirus. L’única cosa realment eficaç és seguir les recomanacions oficials per a frenar entre tots l’expansió del virus.

Articles relacionats