26.6 C
Gandia
Dilluns, 4 juliol, 2022

Denuncia d’un estudiant valencià afectat a Madrid per coronavirus

– Compromís reclamarà al Senat explicacions per l’atenció a estudiant valencià afectat a Madrid per coronavirus

– Un valencià denuncia la seua situació després d’una setmana tancat a la seua casa sense saber els resultats de les proves practicades fins hui

Compromís demanarà explicacions al Ministeri de Sanitat davant l’atenció que s’ha prestat des de la sanitat madrilenya a un jove estudiant valencià que va començar a sentir-se malament després d’arribar d’Itàlia i notar febre. Segons relata “des del primer moment em van enviar a casa assegurant-me que m’atendrien a la meua casa. Si bé em van fer algunes telefonades per a preguntar-me com estava, van deixar de fer-ho el dimecres i divendres li van realitzar unes proves”. L’atenció pel seu cas va anar empitjorant: “ningú em va cridar, el divendres ja no em contestaven el telèfon, ningú sabia res i em va anar impossible contactar amb ningú de Salut Pública en diumenge davant un problema tan greu”.

En el 112 ja el dilluns el van informar que aquestes proves són lentes. “El dilluns vaig cridar jo a Salut Pública i em van admetre que no era normal el que estava ocorrent. Van passar el meu cas a prioritari al costat d’altres tres més. Hui m’han telefonat i m’han dit que no sabien què ocorria i que el meu cas no era normal, que no entenien res”, ha explicat.

Mentrestant, el jove estudiant segueix sense eixir de casa per indicació mèdica. S’ha quedat sense menjar, li impedeixen eixir però ningú s’ha preocupat de si necessita menjar. “Quan els he preguntat m’han dit que demane menjar a domicili i al final un amic meu ha anat al supermercat a comprar per a mi. Em dona la sensació que si la sanitat de Madrid ja estava abans col·lapsada, ara ha empitjorat notablement. Davant una situació tan greu, tenen problemes amb les mostres i mentre veig com altres autonomies com Andalusia o València estan funcionant aparentment bé, no és el cas que he viscut en primera persona. Si cal que demanen ajuda, ja que els fets són greus”, conclou.

La coalició reclama “mesures com més prompte millor per a atendre aquest ciutadà”, que sosté que “si la situació no millora se’n anirà fins a València per a ser atés”. Compromís traslladarà els fets al Ministeri de Sanitat perquè investiguen el succeït i si s’ha atés correctament a aquest jove que fins aquesta mateixa vesprada ha estat esperant el diagnòstic sobre COVID-19 després d’arribar d’Itàlia i sentir febre el passat 24 de febrer.

Articles relacionats