9.6 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

Decreix la pressió hospitalària per coronavirus a la Safor

– El major nombre de contagis es concentra entre els joves de 20 a 29 anys

– La taxa de positivitat es troba en un 24% del total de proves PCR realitzades

– Aquesta setmana la Safor hi haurà rècord de citacions  per a vacunar-se a la Safor amb una xifra de 17.625 persones

L’Hospital Comarcal Francesc de Borja ha notificat que hi han 18 persones hospitalitzades per coronavirus, es a dir, 4 menys quel passat dijous. 2 d’aquestes es troben rebent atenció mèdica a la Unitat de Vigilància Intensiva.

D’altra banda durant el cap de setmana s’han detectat 145 nous casos de coronavirus per prova PCR.

Fonts sanitàries han assenyalat que els grup d’edat més afectat son de 20 a 29 anys, despés de 12 a 19 anys i finalment de 30 a 39 anys a la Safor. La taxa de positivitat està al voltant del 24% del total de proves realitzades.

El departament de Salut de Gandia batirà el rècord  de vacunació, atés que aquesta setmana estan anomenades per a l’administració de una dosi un total de 17.625 persones.

En el cas de les primeres dosis, s’inocularan als nascuts entre 1985 i 1988, als quals se’ls posarà Moderna i Pfizer. A més es dona la possibilitat que les persones entre 40 i 50 anys que no van poder acudir en la primera citació, puguen disposar d’una vacuna de Janssen, que es monodosi.

D’altra banda també estan previstes les segones dosis per als majors de 45 anys, per als quals es reserva AstraZenecaPfizer i Moderna.

Articles relacionats