10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Declaració Institucional per la problemàtica que presenta la sobrepoblació de senglars a Gandia

– El Grup Municipal del Partit Popular de Gandia va presentar per registre d’entrada, per al seu debat en Ple, una Declaració Institucional relativa a la problemàtica que presenta la sobrepoblació de senglars a Gandia i voltants.

Prèviament, els Populars van mantindre una reunió amb la Real Associació de Caça i Tir Montdúver en les instal·lacions de la mateixa per a conéixer les necessitats d’aquest col·lectiu i informar-se de primera mà sobre la problemàtica de la sobrepoblació de senglars en el nostre territori i de les mesures necessàries per a mitigar els problemes que això ocasiona.

Els caçadors, agricultors i ciutadans en general, fa temps que estan reclamant mesures per a solucionar el problema que suposa la cada dia més assídua presència d’aquests animals, també en zones urbanes.

Baixen de les muntanyes buscant aliment i han colonitzat zones d’horta i llits dels rius on s’acumula gran quantitat de canyes i matolls de tota classe, per la falta de neteja de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

A Gandia s’han vist ja en zones com la Marjal, Marxuquera, Marenys i fins i tot en el barri de Corea o el Grau, la qual cosa demostra que, cada vegada més, campen per zones urbanes, destrueixen collites, assalten els contenidors a la recerca de menjar, provoquen accidents de trànsit posant en risc la vida de les persones i fins i tot poden causar problemes sanitaris.

Així, en el Ple tots els Grups Polítics representats a l’Ajuntament han consensuat i presentat de manera conjunta la proposta amb la clara finalitat que es donen solucions, tant des de l’àmbit local, com a autonòmic i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a les mesures necessàries per a solucionar aquesta problemàtica.

Articles relacionats