10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

David Serra deixa a Ricardo Costa als peus dels cavalls

L’exvicesecretari d’Organització del PPCV David Serra ha afirmat aquest dimecres que, a petició de l’ex secretari general de la formació política regional Ricardo Costa, va intercedir i va pressionar a un empresari perquè pagara el deute que tenia amb l’empresa vinculada a la trama Gürtel Orange Market.

El que va ser diputat en les Corts Valencianes ha declarat aquest dimecres com acusat en el juí que se celebra en l’Audiència Nacional pel presumpte finançament il·legal del PPCV –llavors liderat per Francisco Camps– en relació de les campanyes de les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i les generals de 2008, els actes de les quals van ser contractats amb Orange Market.

A preguntes de la fiscal Anticorrupció Myriam Segura, Serra ha relatat que Costa –acusat en aquest juí– li va demanar que parlara amb Enrique Ortiz -batejat pel responsable d’Orange Maket, Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ com “l’empresari de les magdalenes”-, perquè abonara un deute que tenia amb l’empresa de la Gürtel.

Ha explicat que l’ex secretari general dels ‘populars’ valencians li dóna aquesta instrucció en tindre coneixement que mantenia una amistat amb Ortiz. Una relació que va començar quan Serra era ex secretari autonòmic d’Esports i l’empresari va ser president de l’Hércules Club de Fútbol.

El Ministeri Públic ha reproduït una conversa telefònica en la qual s’escolta com Serra pressiona al constructor comunicant-li que havia d’abonar més quantitat de la fixada, alguna cosa que per a Ortiz no va ser agradable: “No em fotes més encara”, va dir. Segons ha recalcat Serra, va fer aquesta exigència perquè així li’l va demanar Costa.

“Em penedisc més del que es pot imaginar” per haver intercedit en aquest sentit, ha confessat a la fiscal, així com que li va sorprendre que l’empresari reconeguera els fets perquè no era conscient de les irregularitats ja que Ortiz li va traslladar que el deute era “real”.

David Serra, que s’enfronta a set anys i nou mesos de presó, ha subratllat la “relació estreta” que tenien Costa i Pérez i ha puntualitzat que l’ex secretari general li va dir que havien de “fer un esforç” perquè Orange Market poguera cobrar els serveis prestats.

“No li estranya que el senyor Costa faça de gestor de cobraments d’Orange Market?”, ha preguntat l’advocat de l’Estat Edmundo Bal. “Entenc que hi ha una situació de crisi en Orange Market, el senyor Pérez explota i li’l trasllada a la gent que té més propera, en aquest cas el senyor Costa”, ha contestat.

D’altra banda, l’ex diputat regional del PP ha emfatitzat que li “consta que Costa, de manera permanent, estava picant als membres del Govern perquè es pagara”, i ha assegurat que entre eixes persones es trobava l’ex vicepresident de la Generalitat Valenciana Vicente Rambla, també assegut en el banc dels acusats en aquesta causa.

Serra ha recalcat que “mai” Costa li va esmentar que els actes electorals contractats amb Orange Market s’abonaren en ‘b’. Tampoc sap qui va donar l’orde que eixes factures es giraren a “determinats empresaris”.

Tant el líder de la Gürtel, Francisco Correa, com el seu ‘número dos’, Pablo Crespo, van confessar durant les seues declaracions que Costa els va comunicar que si “volien cobrar” l’organització dels actes electorals i altres esdeveniments que van realitzar havien de girar factures falses a tercers.

Nou empresaris acusats, primer davant la Fiscalia i després en aquest juí, van reconéixer haver sufragat irregularment aquests actes. Precisament l’empresa d’Ortiz va abonar 348.115 euros per a finançar les despeses relatives als comicis de 2008, segons l’escrit d’acusació d’Anticorrupció.

‘El Bigotes’ va ser qui va assenyalar a l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps com la persona que va establir el sistema de finançament il·legal en el PP valencià. Versió que després va ser corroborada pel propi Costa, que va puntualitzar que el PP regional es va finançar amb “diners en negre” per ordre de Camps i de l’ex vicepresident de la Generalitat Valenciana i expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino.

Articles relacionats