21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Daimús ja té enllestit el Centre Polivalent “Baebiae Quitae”

El pròxim diumenge dia 5 de març, per fi, Daimús inaugurarà el tan desitjat Centre polivalent, que tantes circumstàncies hi han endarrerit la seua finalització, ja per fi està per entrar en funcionament.

El nom de Baebiae Quietae del Centre Polivalent és per una desapareguda construcció romana prop de la desembocadura del riu Serpis, al terme de Daimús.

La construcció estava dedicada a una ciutadana romana amb bona posició social, de la gent de Baebia. Es coneix de l’existència del sepulcre gràcies als gravats del viatger i il·lustrador Alexandre de Laborde, qui va deixar tres magnífiques estampes de la construcció. Actualment, hi ha dipositades algunes restes menors al Museu Arqueològic de Gandia

Per fer la inauguració s’ha preparat les següents activitats:

11.00 h. Actuació de la Companyia la Fam amb l’espectacle “The Wolves“. Plaça del Rector Pons. 12.00 h. Passacarrer amb el grup de danses de Daimús i l’Associació Musical Daimusense. Eixida de la Plaça de l’Ajuntament.

12.30 h. Recepció a l’Ajuntament de l’Il·lustríssim senyor N’Antoni Such, Director General de l’Administració local.

12.45 h. Passacarrer amb el grup de danses de Daimús i l’Associació Musical Daimusense. Eixida de la Plaça de l’Ajuntament.

Arribada a la Plaça Rector Pons i Actuació dels Gegants i Cabuts del Grup de Danses de Daimús, al finalitzar, inauguració del centre Polivalent “Baebia Quietes”.

Javier Planes, l’alcalde de Daimús, ha assenyalat que “és una alegria immensa, el Centre Polivalent “Baebiae Quitae” ha sofrit distints paralitzacions en la seua execució, però a la fi, les veïnes i veïns de Daimús ja poden gaudir de la nova instal·lació que serà punt neuràlgic del nostre poble”.

Articles relacionats