19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Dades carregades d’esperança: Es doblega la corba de contagis per coronavirus a la Safor

La corba de contagis canvia de tendència a la Safor i es doblega, és a dir, s’ha frenat el creixement exponencial per a passar a una situació de descens en els contagis en els 14 últims dies. En aquesta actualització del dia 16 de novembre, el descens ha sigut de 50 contagis, el que suposa un percentatge del -8,52%. La lectura no és de què ja està solucionat, sinó que s’està al camí correcte per controlar la pandèmia. Cal tindre en compte que la situació hospitalària podrà seguir sent molt complicada, ja que aquesta situació no es veurà reflectida en la pressió hospitalària fins 3 setmanes després de començar el descens.

I a més que la xifra actual encara és de 537 contagis per 88 contagis que hi havia el 15 d’octubre, és a dir, un 610% més. Es necessita anar amb cura i ser ferms en el compliment de les mesures sanitàries per continuar millorant la situació epidemiològica a la Safor.

Covid Safor 161120 2

Quant a la incidència de la pandèmia als tres municipis de major població: Gandia, Oliva i Tavernes, es manté pràcticament el canvi de tendència.

Oliva amb 127,48 contagis per cada 100 mil habitants és de les tres poblacions la que millor dades té de la incidència, en aquesta última actualització amb un descens del -16,82%. Amb aquesta dada la corba de contagis d’Oliva s’ha doblegat significativament.

Gandia encara es troba per damunt de la mitjana de contagis de la Comunitat Valenciana però en aquesta última actualització també a millorat respecte a l’anterior, amb un percentatge de descens del -8,20 %, que també ha suposat el canvi de tendència.

Tavernes de la Valldigna és el municipi que està en una situació més complicada en superar de nou els 550 contagis en els últims 14 dies per cada 100 mil habitants, la situació en aquest moment és d’aplanament de la corba, és a dir que es manté el nombre de contagis, normalment és el pas previ per començar a doblegar la corba.

Dades esperançadores que reafirmen que és possible, de nou, tindre la pandèmia controlada amb l’esforç de totes i tots.

 

Covid Safor 161120 1

Covid Safor 161120 3

Articles relacionats