23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Creu Roja Gandia rep un premi pel seu servei de bany adaptat

Premi PIEL

La assemblea local de Gandia ha aconseguit un reconeixement pel servei de bany adaptat com a projecte innovador per l’atenció a les persones. El tratca del premi PIEL (Premis a la Innovació dels Equips Locals), concedits per primera vegada per la Creu Roja Comunitat Valenciana. El treball presentat per Creu Roja Gandia “Respirem junts a la mar” fa un repàs del servei que s’ofereix des que l’usuari sol·licita anar a banyar-se i les comoditats que suposa per als cuidadors o familiars de les persones dependents.

El servei garanteix l’accés a la platja eliminant les barreres existents i s’inicia amb els voluntaris traslladant els banyistes des del domicili (també hi ha places d’aparcament per a ús de vehicles autoritzats), recepció per part dels professionals específics per entrar a l’arena de la platja (passarel·les d’ample adaptat), canviadors i banys exclusius, zona d’ombra (on esperen els familiars), a més de tot tipus de material per al bany adaptat (cadires amfíbies, crosses adaptades…).

A la platja de Gandia des de l’1 de juny fins el 30 de setembre es realitza la prestació del servei en tres punts de bany (Illes Canàries, Astúries i davant de l’hotel Tres Anclas). Al voltant d’unes 1.500 persones utilitzen durant l’estiu el bany adaptat, que va millorar en 2017 gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i Caja Popular pel qual es disposa d’un vehicle adaptat per a recollir els usuaris als seus habitatges.

En la composició del jurat per a resoldre els premis PIEL han participat membres de Creu Roja Comunitat Valenciana i cinc empreses col·laboradores que han escollit els projectes desenvolupats a les assemblees de Gandia, Vall d’Uixò, Valencia, Horta Nord, Alacant, Villena i Benidorm.

Articles relacionats