13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

CREIX LA MOBILITZACIÓ DE MILITANTS SOCIALISTES CONTRA LA GESTORA

Perelló, qui visita Oliva per segona vegada en poques setmanes, ha dit que ha trobat “queixa, entusiasme, esperança, i ganes de lluitar democràticament per recuperar el nostre partit per a la nova època, per a l’esquerra, per al federalisme, per a les llibertats cíviques”. Segons Perelló, “algú pot haver comès algun error de càlcul que, per posar-ho en positiu, ha aconseguit mobilitzar a la majoria d’afiliats a la participació democràtica”.

D’altra banda, diversos càrrecs del PSPV han acusat a la gestora del PSPV de “donar l’esquena als militants” i de “segrestar la democràcia”, per la qual cosa l’han instat a tenir “altura de mires” i convocar ja el Congrés Federal, segons ha informat la Plataforma Congrés Ja en diversos comunicats.

La parlamentària socialista ha destacat que “hem d’aprofitar aquesta crisi per a revisar el model de partit, modelar estructures i estratègies de participació que siguen més concordes amb el funcionament de la societat actual”.

Mercedes Caballero ha assenyalat que “hem de respondre a una militància i una ciutadania amb una mentalitat molt més crítica, amb molta més informació, amb més coneixement i amb més exigència democràtica que fa 30 anys”. Per açò, ha insistit, “allargar terminis i retardar el conclau només beneficia al PP perquè mentre no tenim secretari general i direcció triada per tots, la tasca d’oposició es fa molt difícil de dur a terme i sobretot d’explicar als ciutadans”.

Per la seua banda, l’ex secretari general de Joventuts Socialistes d’Alacant i regidor socialista a Mutxamel, Toni Mira-Perceval, ha indicat que les bases senten que la gestora “ha segresta la democràcia interna”. Així mateix, ha defensat la fórmula d'”un militant, un vot” per a l’elecció del pròxim secretari general”.

Mira-Perceval ha reivindicat la necessitat que la gestora retorne a la militància el seu dret de votar. “Només amb la celebració d’aquest procés intern es retornarà al partit la iniciativa política i la fortalesa necessària per a ser de nou una alternativa fiable de Govern a Espanya”, ha subratllat.

El regidor socialista ha reivindicat la necessitat d’ “escurçar temps” i establir un calendari “concret” perquè els joves tornen a confiar en un PSOE “que cresca, que aporte i que garantisca confiança al seu electorat”.

Gil ha explicat que “la demora en la presa de decisions només beneficia al nostre adversari comú: el PP”. En la seua opinió, el president del Govern, Mariano Rajoy, “es manté en la Moncloa, aplicant les seues pitjors polítiques de retallada dels drets socials, mentre la gestora del PSOE encara està pensant en quina ha de ser la data idònia del congrés”.

Articles relacionats